GTA 6'nın Oynanış Videolarını Sızdıran 18 Yaşındaki Hacker, Ömür Boyu Hastane Hapsi Cezasına Çarptırıldı

24
11
7
5
2
Eylül 2022'deki dev GTA 6 sızıntısının arkasındaki isimlerden olan 18 yaşındaki hacker için karar alındı. Lapsus$ grubunun üyesi olan Arion Kurtaj, süresiz hastane hapsine çarptırıldı.

Yakın zamanda ilk resmî fragmanı paylaşılan Rockstar imzalı GTA 6, Eylül 2022’de dev bir sızıntıyla gündeme gelmişti. Oyunun onlarca videosu da dahil birçok detayını içeren bu sızıntının arkasında Lapsus$ isimli hacker grubu vardı.

Grubun en önemli isimlerinden olduğu düşünülen Arion Kurtaj hakkında bugün önemli bir gelişme yaşandı. BBC’nin aktardığına göre 18 yaşındaki hacker, mahkemenin kararıyla süresiz hastane hapsi cezasına çarptırıldı.

Doktorlar tehlikeli olmadığını söylemediği sürece hastanede tutulacak

Birleşik Krallık’ta görülen mahkemede hâkim, otizmli olduğu söylenen Kurtaj’ın hâlen tehlikeli olduğunu ifade etti. Yapılan akıl sağlığı değerlendirmesinde hacker’ın “mümkün olan en kısa sürede siber suçlara geri dönme niyetinin olduğu” belirtildi. Ayrıca mahkeme, Kurtaj’ın son zamanlarda şiddet uygulama eğiliminde olduğunu, düzinelerce yaralama ve maddi hasar ihbarı aldıklarını da belirtti.

Bunların ardından hacker için süresiz olarak hastanede kalma emri verildi. Gelen bilgilere göre Kurtaj, doktorlar onun artık tehlikeli olmadığına karar vermediği sürece güvenli bir hastanede tutulacak. Bu da tehlikeli olmadığına karar verilirse cezasında hafifleme olabileceği anlamına geliyor.

Son yıllarda ciddi anlamda aktif olan Lapsus$, Rockstar dışında NVIDIA, Uber, Samsung, Ubisoft, Microsoft da dahil birçok büyük şirkete saldırılar düzenlemişti. Kurtaj, aslında Ocak 2022’de yakalanmış, daha sonra serbest bırakılmıştı. Ancak serbest bırakıldıktan sonra da faaliyetlerine devam etti. Eylül 2022'de Rockstar saldırısını gerçekleştirmesinin ardından da son kez tutuklandı.

GTA 6 içeriklerimize göz atmayı unutmayın:

24
11
7
5
2
Emoji İle Tepki Ver
24
11
7
5
2