Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin İlk Yerli Otomobiliyle Tanışın: Günsel Model 1

5
1
0
0
0
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan Yakın Doğu Üniversitesi İnovasyon Merkezi ve Otomotiv Mühendisliği bölümü, uzun süren çalışmaların ardından ilk yerli otomobil Günsel Model 1'i duyurdu.

Ülkemizdeki yerli otomobil çalışmaları son birkaç yıldır iyice hız kazanmış, DMA Sport ve 2 TL’lik şarj ile 100 km yol kateden yerli otomobil bizleri oldukça heyecanlandırmıştı. Bu gelişmeler dışında KKTC’de de bizleri gururlandıracak yeni bir yerli otomobil geliştirildi: Günsel Model 1.

Ülkenin en önemli birkaç eğitim kurumu arasında yer alan Yakın Doğu Üniversitesi tarafından geliştirilen Günsel Model 1’in geliştirici ekibinin arkasında ise üniversitenin kurucu rektörü Dr. Suat Günsel bulunuyor (ismi de buradan geliyor). 100 km hıza 8 saniyede ulaşan, tam şarjla 350 km yol kateden ve toplam 4 kişiyi taşıyacak şekilde tasarlanan Günsel Model 1’in gövdesi alüminyumdan oluşuyor. 

Otomobil, tıpkı Tesla’nın modelleri gibi enerjisini tamamen elektrikten alıyor. 500 bin km’den sonra bile pil kapasitesinin %90’ını koruyan Günsel Model 1, 90 farklı tasarımın ardından ortaya çıkmış. Süper şarj sistemiyle yarım saat gibi kısa bir sürede şarj olan otomobil (yüzde kaç şarj olduğu belirtilmemiş), elektrikle çalışıyor olmasından dolayı geliştirici ekip tarafından sessizliğiyle ön plana çıkarılıyor. 

Otomobili yollarda ne zaman göreceğimiz konusunda şu an için bir bilgi bulunmuyor fakat üniversitenin öğretim görevlilerinden Doç. Dr. İrfan Günsel, bu tarihin çok da uzak olmadığını söylüyor.

5
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
1
0
0
0