Havayolu Şirketleri Boeing'in 787-10 Dreamliner Uçağından Şikayetçi

19
3
3
1
1
Boeing'in 787-10 Dreamliner'i ile uçan havayolu şirketleri, uçak yapımcısına "kabul edilemez" üretim hataları ve tutarsız kalite konusunda şikayette bulundu.

The Post and Courier tarafından yayınlanan bir rapora göre, Dreamliner'lerin çevresindeki problem Boeing'in North Charleston, South Carolina fabrikasında üretilen uçaklarda bulunuyor.

North Charleston fabrikasında, nisan ayında ayakkabılı üretim, zayıf gözetim ve "güvenlikten önce üretimi hızlandıran" bir kültürün kanıtı olan kapsamlı bir New York Times soruşturmasında rapor edildi. Rapor Boeing'in 737 Max jetinin beş aydaki ikinci ölümcül kazadan sonra dünya çapında "uçulmak istenmeyen uçak modeli" olmasından bir ay sonra geldi. Adalet Bakanlığı, haziran ayında Kuzey Charleston fabrikasındaki sorunları dahil etmek için 737 Max'ın soruşturmasını genişletti.

boeing 787-10

Meseleler South Carolina fabrikası veya 787 ile sınırlı olmamakla birlikte, Everett'de hem 787'ler hem de askeri tankerlerle benzer sorunlar ortaya çıkmış olsa da Post ve Courier’de ortaya çıkan şikayetler, Boeing’in en yeni ve en büyük varyasyonunun son teslimine leke sürüyor. Dreamliner, 787-10 787-8 ve 787-9 da dahil olmak üzere, havayollarının uçağın diğer varyasyonları hakkında benzer şikayetler yapıp yapmadıkları henüz belli değil.

Her ne kadar 787 sorunlu bir başlangıç ​​yapmış olsa da, 2013'te batarya yangınları nedeniyle havalanmama emri verildi ve bazı müşteriler bu uçaklarda kullanılan Rolls-Royce Trent 1000 motorlarıyla ilgili sorunlara maruz kaldı. Müşteriler de Rolls-Royce motoru veya General Electric Co. tarafından yapılan Dreamliner'i genellikle konfor odaklı özellikleri ve yakıt verimliliği nedeniyle yolcular ve havayolları tercih etmişti.

KLM Royal Dutch Airlines, bahar aylarında teslim edilen 787-10'dan bahsederken fabrikanın kalite kontrolünü "kabul edilebilir standartların altında" olarak nitelendirdi. Belirtilen birkaç konu arasında gevşek koltuklar, eksik ve yanlış takılmış pimler, tam olarak sıkılmamış somun ve cıvatalar ve emniyetsiz bırakılmış bir yakıt hattı kelepçesi olduğunu belirtti. Özellikle, havayolu şirketi özel olarak uçakla ilgili endişelerini dile getirirken "bu tesiste kaliteye kim bakıyor?" diye sordu.

 

 

Kaynak : https://www.businessinsider.com/boeing-787-dreamliner-airline-complaints-quality-production-2019-8?utm_source=feedly&utm_medium=referral
19
3
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
19
3
3
1
1