Hawaii'deki Kilauea Yanardağı'nın İçinden Garip Yeşil Taşlar Fırlıyor!

37
7
3
3
1
Hawaii'de yaşanan volkanik patlama felaketleri, ardından küçük hatıralıklar da bırakıyor. Bütün hiddetiyle bölge halkını korkutan patlamalara rağmen, doğa güzel yüzünü de göstermekten çekinmiyor.

Halen dönem dönem 40 metreyi aşan lavlar püskürtmeye devam eden ve bölgede sebep olduğu infial süren Kilauea Yanardağı, çevresine Olivin adı verilen yeşil pırlantalar püskürtüyor. Magmaların ilk kristalleşen minerali olarak bilinen Olivin, bölge insanı için küçük bir teselli oldu diyebiliriz.

Sabah uyandıklarında çevrede bu tip parlak ve hoş görünen taşlarla karşılaşan Hawaii halkının bir çoğu, taşları hatıra olarak saklamaya karar verdi. 

"Son yanardağ patlamalarının olduğu bölgeye yakın bir yerde yaşayan bir arkadaşım var. Stresin ve yıkımın tavan yaptığı bölgede güne böyle uyanmışlar. Küçük ve olivin adı verilen yeşil taş parçacıklarıyla. Doğa gerçekten muhteşem."

"Lavlardan fırlayan küçük Olivinler... Kilauea'nın minik pırlantaları."

Her ne kadar taşlar oldukça hoş görünse ve bölge halkına küçük de olsa moral verse de, bu taşların pek bir maddi değeri bulunmuyor. Olivin'in farklı türleri değerli olsa da bölge halkının eline geçen bu minik ve hoş taşların değeri sadece bir anıdan ibaret olarak kalacak.

Kaynak : https://mashable.com/2018/06/12/hawaii-lava-green-crystals-kilauea-eruption/#OW0h_kbpqPqL
37
7
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
37
7
3
3
1