HBO Max, Türkçe İçerikleri Bünyesine Katmak İçin Kolları Sıvadı

57
9
6
1
0
İnternet ve televizyon yayınları yapan HBO Max, Türkçe yapımları bünyesine katmak için yeni bir içerik yöneticisini işe aldı. Daha önce Dubai’de büyük bir medya şirketinde çalışan yeni yetkili Mia Edde, 1 Ağustos’ta Türk yapımlarının haklarını satın almak üzere göreve başlayacak.

İnternetten de yayın yapan ABD’li televizyon şirketi HBO, Türk yapımlarını yayına almak için kolları sıvadı. Şirket, HBO Max’te yayınlanacak Türkiye çıkışlı içerikleri satın almak için Dubaili bir içerik müdürünü görevlendirdi.

WarnerMedia, Dubai merkezli medya şirketi MBC’de görev yapan Mia Edde’i Türk içeriklerini satın almak üzere görevlendirdi. Edde aynı zamanda Türkçe içeriklerin üretilmesinde de görev alacak.

Türkçe içeriklerden sorumlu olacak

mia edde

Kuzey Afrika ve Orta Doğu ülkelerinde yayın yapan MBC’de 2005 yılından beri görev yapan Mia Edde, HBO Max’e Türkçe içeriklerden sorumlu baş yönetmen olarak geçiş yaptı. 1 Ağustos’ta göreve başlayacak olan Edde hem Türk izleyiciler için uygun olduğu düşünülen Türkçe yapımları platforma taşıyacak hem de dünyanın dört bir yanında izlenen Türkçe yapımları kullanıcılarla buluşturacak.

Türk dizileri, özellikle Orta Doğu bölgesinde yer alan ülkelerde yaygın bir şekilde izleniyor. Mia Edde’in önceki görevi de Türkçe yapımlarla ilgilenmeyi kapsıyordu. Bu yapımlara hakim olan yeni baş yönetmen, görünüşe bakılırsa Türkiye’nin sevilen içeriklerini bulmakta pek bir sıkıntı yaşamayacak. Bu alandaki bilgisiyle övülen Edde, yeni görevi hakkında yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin yerel dile sahip içerikleri uluslararası izleyiciler arasında muazzam bir popülerliğe sahip. En iyi Türk yapımlarını HBO Max’e taşımak için sabırsızlanıyorum.”

Kaynak : https://tbivision.com/2021/07/26/hbo-max-hires-mbc-exec-to-lead-turkish-content-acquisitions/
57
9
6
1
0
Emoji İle Tepki Ver
57
9
6
1
0