Hearthstone Inn-Vitational Turnuvasının Birincisi, İlk Kez Bir Türk Oldu

44
2
1
1
0
Dün gece düzenlenen Hearthstone Inn-Vitational turnuvası, Türkiye'deki Hearthstone oyuncularının yüzünü güldürdü. Çünkü ilk kez bir Türk oyuncu, bu turnuvanın kazananı oldu. Başar Coşkunoğlu ile Taylandlı takım arkadaşının başarısı, onlara 10 biner dolar kazandırdı.

Video oyun sektörünün önemli isimlerinden Blizzard, 2013 yılında "Hearthstone" isimli oyununu piyasaya sürdü. Temelinde bir kart oyunu olarak karşımıza çıkan Hearthstone, yıllar içerisinde de büyük ses getirdi. Hatta bu oyunda profesyonelleşen oyuncular, bazı turnuvalara da katılıyorlar. Bu turnuvalardan bir tanesi de "Hearthstone Inn-Vitational".

Hearthstone hayranları dün akşam bu turnuvanın heyecanını yaşadılar. 20 profesyonel oyuncunun özel davetle katıldığı turnuva, bu kez Türkiye'den profesyonel bir oyuncunun yüzünü güldürdü. Turnuva tarihinde ilk kez bir Türk oyuncu, Hearthstone Inn-Vitational turnuvasının kazananı olmayı başardı. BasarCos olarak da bilinen Başar Coşkunoğlu, Taylandlı takım arkadaşı Nuj Skuljaroenporn ile birlikte 10'ar bin doların sahibi olmayı başardı.

Hearthstone

Turnuva bu yıl, tüm oyuncuların evlerinden canlı akışlarla yayınlandı. Ayrıca bu turnuva için farklı ülkelerdeki bilinmiş Hearthstone oyuncuları, sunuculuk görevini üstlendiler. Bu yıl Türkçe olarak da yayınlanan turnuvanın sunuculuğunu JustWoven ve Berserkci üstlendi. Peki Başar Coşkunoğlu ve Taylandlı takım arkadaşı Nuj, zafere nasıl ulaştı?

BasarCos ve takım arkadaşı, "mükemmel skor"la turnuvanın birincisi oldu

Turnuvaya davet edilen 20 oyuncu, ikişer kişilik takımlara bölündü. BasarCos ile Nuj, takımına "School of the Hunt" ismini verdiler. Takımlardaki üyeler, tek başlarına üçer oyunluk serilerden oluşan 4 tur oynadılar. Kazananlar, takımlarına 1 puan eklemeyi başarırken iki maçı da kazanan takımlar 2 puan almış oldular. BasarCos ile Nuj'un takımıysa, tüm maçları mükemmel olarak nitelendirilen 2-0 kazanmayı başardı. İşte bu başarı da turnuvanın kazanılmasını sağladı.

Hearthstone

"10. olmaya da razıydım ama birincilik nedeniyle çok mutluyum"

Turnuva sonrasında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başar Coşkunoğlu, adının sadece Türkiye'de bilindiğini, dolayısıyla bu turnuvaya davet edilmesinin bile her şeyin ötesinde olduğunu söyledi. 10. olmaya da razı olduğunu ancak birinciliğin çok daha büyük bir mutluluk nedeni olduğunu dile getiren Coşkunoğlu, turnuva boyunca Türkiye'deki Hearthstone oyuncularından yoğun destek aldığını söyledi.

Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/ilk-kez-bir-turk-oyuncu-hearthstone-inn-vitational-turnuvasinda-sampiyon-oldu-41595710
44
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
44
2
1
1
0