Huawei, ABD ile Casusluk Karşıtı Bir Anlaşma İmzalamaya Hazır Olduklarını Açıkladı

21
13
3
3
2
Huawei Başkanı, yaptığı açıklamada Huawei'nin ABD ile casusluk karşıtı anlaşma yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Huawei Başkanı Liang Hua, ABD hükümeti ve isteyen herkesle 'casusluk karşıtı' bir anlaşma imzalayabileceklerini söyledi. Hua, “ABD ile casusluk karşıtı bir anlaşma imzalama konusunda istekliyiz. ABD bizden almadı, almıyor ve alacak gibi bir planı da bulunmuyor. Böyle bir anlaşma için fırsat var mı bilmiyorum” diye konuştu.

Liang, Huawei gibi bir şirkete zarar vermek için politikanın kullanılmasının uygun olmadığını söyledi. Bu kapışmanın karşı cephesine bakarsak Trump yönetiminin bu ticari sorunu çözmek için pek de acelesi yokmuş gibi duruyor ancak hafta sonu gerçekleştirilecek G20 zirvesinde bu konuda ilerleme kaydedilebilir.

Tsinghua Üniversitesi Ekonomi Rektörü David Daokui Li, Trump’ın hamlesinin kısa vadede Huawei’ye zarar vereceğini ancak uzun vadede teknoloji devini daha da güçlendireceğini söyledi.

Twitter üzerinden paylaşılan bir bilgiye göre Huawei’nin yeni Mate 30 serisi, yeni Kirin 985 yongaları kullanacak ve Huawei’nin Çin’de Android’e alternatif olarak kullandığı HongMeng işletim sistemini kullanacak. 22 Eylül’de çıkış yapacak olan Mate 30 serisinin küresel çapta HongMeng işletim sistemini kullanıp kullanmayacağı belli değil.

Son olarak Huawei’nin HongMeng işletim sisteminin adı Çin dışında ARK olarak da duyurulabilir ki bu işletim sisteminin de Haziran ayında şirket tarafından duyurulacağına dair haberler bulunuyor.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/06/05/huawei-is-ready-to-sign-no-spy-agreement-with-the-us/
21
13
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
21
13
3
3
2