Huawei, P30 Pro’larda Google Pay Sorunu Yaşandığını Doğruladı

34
14
5
3
3
Bazı Huawei P30 Pro kullanıcıları, bu hafta Google Pay kullanımlarında sorun yaşadıklarını bildirdi. Google Pay kullanımındaki sorunun, Google’ın orijinal ve sertifikalı yazılımlarını tespit eden SafetyNet’ten kaynaklandığı tespit edildi.

Huawei P30 Pro kullanan bazı kullanıcılar, bu hafta Google’ın ödeme uygulaması Google Pay'de sorun yaşadılar. Kullanıcıların Google Pay’deki yaşadıkları sorun, bir cihazın orijinal ve sertifikalı yazılımı çalıştırıp çalıştırmadığını kontrol eden Google hizmeti SafetyNet’ten kaynaklanan bir sorundu.

Huawei P30 Pro’lardaki sorun, İngiliz geliştirici Paul O’Brien tarafından tespit edildi. O’Brien, herhangi değişiklik yapılmamış bir P30 Pro kullandığını ve Google Pay kullanımda sorun yaşadığını açıkladı. Paul O’Brien, daha önce böyle bir sorun yaşamadığını da belirtti. 

Sorun, her kullanıcıda ortaya çıkmıyor:

p30 pro safetynet hatası

O’Brien haricinde birkaç P30 Pro kullanıcısı daha Twitter üzerinden aynı sorunu yaşadıklarını duyurdular ancak sorun, tüm P30 Pro kullanıcılarını kapsamıyor gibi görünüyor. Bazı kullanıcılar, O’Brien’la aynı yazılım sürümünü kullanmalarına rağmen sorun yaşamadıklarını belirtti. 

Huawei, P30 Pro cihazların şu an SafetyNet’te sorun yaşadığını onayladı. Şirket yetkilisi, ağustos ayından beri mevcut olan Android 10 tabanlı EMUI 10 beta sürümü çalıştıran telefonlarda sorunla karşılaştıklarını söyledi. Yetkili, sorunun yalnızca az sayıda beta sürümü kullanan cihazı etkilediğini de belirtti.

Huawei, topu Google'a attı:

paul o'brien tweet p30 pro

Huawei, “Genellikle beta testi yapmak amacıyla Google, üreticilerin beta işletim sistemi sürümlerinin sürüm/cihaz kombinasyonu hâlâ onaylanma aşamasında olsa bile sertifikalı sürüm/cihaz olarak görünmesine ve davranmasına izin verir. Bazı araştırmalardan sonra ağustos ayı başında P30 ve P30 Pro’da yayınlanan global EMUI 10 beta sürümümüzün yukarıda açıklandığı gibi artık görünmediği ve sertifikalı bir cihaz gibi davranmadığını gördük.

P30 ve P30 Pro üzerindeki EMUI10, son zamanlarda sertifikalandırılmıştı ve sertifikalı sürüm gelecekte küresel kullanıcılar tarafından kullanılabilecek. Bu arada şu anki beta kullanıcıları için bu sorunun nedenini belirlemek ve sorunu en kısa sürede çözmeye çalışmak için Google ile iletişim hâlindeyiz” açıklamasını yaptı. 

Sorunun varlığı Android Authority editörleri tarafından iki Huawei P30 Pro modeli üzerinde yapılan denemelerden sonra doğrulandı. 10.0.0.42 ve 10.0.0.0 sürümlerinde Google Pay kullanımı başarısız oldu. 

Kaynak : https://www.androidauthority.com/huawei-p30-pro-safetynet-failed-1037305/
34
14
5
3
3
Emoji İle Tepki Ver
34
14
5
3
3