Huawei CEO'sundan 'Hodri Meydan' Temalı Açıklama: ABD ile Çatışmaya Hazırız

109
57
16
9
7
Huawei CEO'su yaptığı açıklama ile hedeflerine ilerlerken ABD ile çatışmalarının kaçınılmaz olduğunu, şirketinin buna tamamen hazır olduğunu dile getirdi.

Huawei CEO’su Ren Zhengfei, bu sabah basın mensuplarıyla bir araya gelerek Google-Huawei krizi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Huawei’nin küresel bir teknoloji lideri olma yolunda ilerlerken ABD ile çatışmasının kaçınılmaz olduğunu dile getiren Zhenfei, şirketin bu çatışmaya tamamen hazır olduğunu dile getirdi.

Uzun yıllardır üzerinde çalışmakta oldukları yedek ürünlerin arza hazır olduğunu ve Huawei’nin üretimine kaldığı yerden devam edeceğini bildiren Zhenfei, şirketin bir b planı olarak kendi işletim sistemini ortaya çıkarabileceğini belirtti. Zhenfei ayrıca Huawei’nin kullandığı yongaların yalnızca yarısının ABD yapımı olduğunu belirtti.

‘Dünyadan izole edilemeyiz’ diyen Zhenfei, ‘ABD ile aynı kalitede yonga setleri üretebiliriz, ancak bu ABD’li yongaları almayacağımız anlamına gelmiyor.’ dedi. Huawei’nin gelişimine katkıda bulundukları için ABD şirketlerine teşekkür eden Zhenfei, danışmanlarının çoğunun IBM gibi ABD şirketlerinden geldiğini belirtti.

Zhenfei, ABD ile Huawei arasındaki bu gerginliğin ne zaman son bulacağının sorulması üzerine okları ABD Başkanı Trump’a yönelterek bu soruların şirketlere değil ABD’li politikacılara sorulması gerektiğini belirtti. Zhenfei genel olarak ABD’li şirketlere daha az bağımlı olmaları gerektiğini ancak onlarla çalışmaya devam etmek istediklerini de dile getirdi.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/huawei-ceo-ren-zhengfei-interview-google-ban-android-2019-5
109
57
16
9
7
Emoji İle Tepki Ver
109
57
16
9
7