Huawei Mate X'in Yakın Zamanda Tanıtılacağını Gösteren Poster

6
5
2
2
1
Çinli teknoloji devi Huawei, ilk katlanabilir akıllı telefonu Huawei Mate X'in tanıtım tarihini ileriye atarak cihazın beklenenden daha geç geleceğini belirtmişti. Cihaz çıkış yapmadan önce her şeyden emin olmak isteyen ve Samsung'la benzer bir tabloyu yaşamak istemeyen Huawei, cihazın eylül ayında tanıtılacağını söylemişti. Ortaya son çıkan görseller, cihazın planlanandan daha erken gelebileceğini ortaya koydu.

Katlanabilir telefon fikrinin hayatımıza girmesiyle birlikte birçok firma, bu alanda kendine yer edinmeye çalıştı. İlk adımı atan Samsung, lansmanının hemen ardından ekran sorunlarıyla karşılaşınca ön siparişlerini iptal etmek, hatta cihazı tekrardan hazırlamak zorunda kaldı. Güney Koreli akıllı telefon devi, akıllı telefonun çıkışının tam bir fiyasko olduğunu kabul etmiş, erken davranıldığını da belirtmişti.

Galaxy Fold'un başarısızlığı Huawei'ye ders oldu

Samsung'un bu başarısız denemeleri ve talihsiz olaylarının üzerine gözler, katlanabilir telefonlar konusunda en yakın rakibi olan Huawei'ye çevrilmişti. Uzun bir süredir katlanabilir telefonu konusunda sessiz kalmayı tercih eden ve ABD ile olan ticari savaşı üzerine odaklanan Huawei, katlanabilir telefonunun tanıtım tarihinin, belirli geliştirmeler için ertelendiğini belirtmişti.

Samsung'un başarısız çıkışından sonra işleri biraz daha ağırdan alan Huawei, özellikle Samsung'un isminin Galaxy Fold ile sallandığını gördükten sonra emin adımlar atmak istiyor gibi görünüyor. Tanıtım tarihini Samsung'un aksine cihaz tanıtıldıktan sonra ertelemek istemeyen Huawei, tanıtım tarihini eylül ayına atmıştı. Elimize geçen son bilgilerde, cihazın daha erken tanıtılabileceği ortaya çıktı.

Huawei Mate X, beklenenden erken gelebilir

Weibo'da paylaşılan yeni posterde, Huawei'nin ilk katlanabilir telefonu Mate X'in reklamları rahatlıkla görülebiliyor. Bu posterlerden yola çıkarak Çinli akıllı telefon üreticisinin çok yakın bir zamanda ilk katlanabilir telefonu Huawei Mate X'i Çin'de satışa çıkaracağı düşünülüyor.

Huawei Mate X'in, tanıtım sırasında 2.299 euroluk (yaklaşık 14.750 TL) fiyat etiketiyle kullanıcıları karşılayacağı belirtilmişti. Daha sonra yapılan bir açıklamada Huawei, cihazın Çin'de 14.999 yuanlık (yaklaşık 12.450 TL) bir fiyat etiketine sahip olacağını açıklamıştı.

Huawei Nova 5 serisinin lansmanında konuşan Huawei Ürün Müdürü He Gang, verdiği bir röportajda Huawei Mate X'in temmuz sonu ya da ağustos ayının başında Çin'de satışa çıkmasını beklediğini belirtmişti.

Kaynak : https://www.huaweicentral.com/huawei-mate-x-promotional-poster-leak-suggest-early-launch-in-china/
6
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
6
5
2
2
1