Huawei, Toplamda 300 Bin Adet Mate X Satışa Sunacak

23
7
3
0
0
Huawei'in, sınırlı katlanabilir ekran tedariki sebebiyle 300 bin adet Mate X satışa sunacağı söyleniyor.

Akıllı telefon piyasasında son zamanların en çok konuşulan olayı katlanabilir akıllı telefonlar oldu. Katlanabilir telefonlarla ilgili gelen haberler ise telefon üreticilerinin bu konu üzerinde biraz daha çalışması gerektiğini gösteriyor. İçeriden gelen sızıntı haberlerine göre Huawei, katlanan ekranlarının dayanıklılığı için daha fazla çaba sarf etmeye başladı.

 

Sektör içinden çıkan haberlere göre Huawei, katlanabilir telefonu Mate X’den en az 100 bin adet satışa çıkarmayı planlıyor. Ayrıca fiyatının 14 bin yuandan (12.350 TL) fazla olmayacağı söylenen telefonun Temmuz ayından önce satışa sunulacağı düşünülüyor.

Daha önce çıkan haberlerde Huawei’in ilk olarak 80 bin adet Mate X’i satışa çıkaracağı söylenmişti. Ayrıca sınırlı sayıdaki katlanabilir ekran tedariki sebebiyle şirketin toplamda 300 bin adet telefonu satışa süreceği de söyleniyor. Huawei’in en dişliği rakiplerinden Samsung’un ilk başta 700 bin adet daha sonra ise 300 bin adet telefonu piyasaya sürme kapasitesi düşünüldüğünde, Çinli şirketin bir adım geriye düştüğü söylenebilir.

Katlanabilir ekranlar konusundaki en büyük soru işaretlerinden bir tanesi dayanıklılık ve Samsung da bu sorun nedeniyle katlanabilir telefonunun piyasaya çıkış tarihini ötelemek zorunda kaldı. Huawei’in de Temmuz ayından önce telefonları satışa çıkaracağı düşünülürse Çinli şirketin bu konu hakkında sorunları bulunmuyor gibi gözüküyor.

Çinli akıllı telefon üreticisi katlanabilir telefonu haricinde 5G ekipmanlı cihazlarının yol haritasını da açıkladı. Huawei’in ilk 5G ürünü haziran ortasında satışa sunulacak, Mate X 5G versiyonu ise Temmuz öncesinde satışa sunulacak. Ayrıca 5G mobil Wi-Fi’ı Eylül'de, 5G akıllı telefonu ise Ekim'de raflardaki yerini alacak.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/04/28/huawei-mate-x-5g-stocks-at-least-100000-units-before-july/
23
7
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
23
7
3
0
0