Huawei, Yeni Mate 30 Serisi İçin İki Yeni Patent Başvurusunda Bulundu

45
10
6
3
2
Huawei, iki farklı patent başvurusunda bulunarak hem yeni Mate 30 serisinde farklı bir kamera sistemi kullanacağını hem de Gorilla Glass camların yerine yeni bir alternatifinin olduğunu ortaya koydu.

Çinli teknoloji üreticisi Huawei, ABD yaptırımlarına rağmen yeni telefon modelleri üzerindeki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Şirket, son amiral gemisi P30 Pro'yla çok ciddi bir kamera performansı yakaladı ancak ilerleyen dönemlerde piyasaya süreceği yeni telefon modellerinde farklı bir yöntem kullanılacağa benziyor.

Geçtiğimiz günlerde Huawei, hem Avrupa Birliği hem de İngiltere'nin patent ofisine iki farklı başvuruda bulundu. Bu patent başvuruları, "Huawei AIR Glass” ve “SuperSensing” olarak isimlendirilmiş durumda ve Huawei'nin Mate 30 serisiyle ilgili detaylar içeriyor.

huawei mate 30

SuperSensing teknoloji aslında daha öncelerden adı duyulmuş olan bir teknoloji. Huawei bu teknolojiyi ilk kez P30 ve P30 Pro'da kullandı. SuperSensing; bu telefonlardaki kamera sensörlerinin RGGB yerine RYYB renk filtrelerinin kullanılması anlamına geliyor.

Patent başvurularında Huawei AIR Glass ise akıllı telefonlar için koruyucu kılıf ve koruyucu camlar statüsünde bulunuyor. Bu da Huawei'nin, Gorilla Glass koruyuculara bir alternatif geliştirdiği ve bu alternatifin Mate 30 serisinde iyi bir tercih olabileceğini ortaya koyuyor.

Huawei'nin bu patent çalışmaları, şirketin yeni Mate 30 serisiyle ilgili bazı planlarının olduğunu gözler önüne seriyor. Yeni modellerle ilgili henüz detaylı bilgi vermeyen Huawei'nin, yeni Mate 30 serisinde neleri planladığını ancak ilerleyen dönemlerde öğrenebileceğiz.

Kaynak : https://www.huaweicentral.com/huawei-mate-30-series-to-feature-air-glass-and-supersensing-camera/
45
10
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
45
10
6
3
2