Hyundai ve Kia, 300.000’e Yakın Aracı Geri Çağırdı: "Aracınızı Binalardan Uzağa Park Edin!"

21
5
3
2
1
Otomotiv devleri Kia ve Hyundai, 2020 ve 2022 arasında üretilmiş olan SUV modellerinde ortaya çıkan bir sorun dolayısıyla neredeyse toplam 300.000 aracını geri çağırdı.

2022 yılı büyük otomobil firmalarının araçlarını geri çağırma yılı oldu desek abartmış olmayız. Bugüne kadar Tesla ve Mercedes gibi birçok popüler otomobil üreticisi binlerce otomobilini geri çağırmıştı. Hyundai ve Kia da bu üreticilerin arasına girdi.

Hyundai ve Kia, 2020 ve 2022 yılları arasında üretilmiş olan SUV modelleri Hyundai Palisade ve Kia Telluride araçlarını geri çağırdı. Markalar, araçlarını iade edene kadar otomobil sahiplerinin araçlarını binalara yakın park etmemesi çağrısında bulundu.

245.000 Hyundai Palisade ve 36.000 Kia Telluride geri çağrıldı: Peki neden?

Hyundai ve Kia SUV’lerde ortaya çıkan problem, araçlardaki çekme aksamında bulunuyor. Tam olarak hangi yılda üretilen araçların sorunlu olduğu bilinmediğinden dolayı 2020 ve 2022 arasında üretilen tüm araçlar geri çağrılıyor.

Markaların ABD’nin Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresine gönderdiği raporlara göre çekme aksamının bir parçası olan devre kartı, kısa devreye sebep olabilecek bir nem problemine sahip ve bu da büyük yangın riski taşıyor. Bahsi geçen araçlar için 2021 yılında başlayan yangın raporları bu geri çağırma sürecini tetiklemiş oldu.

Markalar henüz bir çözüm bulabilmiş değil ancak geri çağırma işlemi ilerledikçe sorunun çözümü ortaya çıkacaktır. Bu süre zarfı boyunca ilgili otomobillerin sahiplerine, yangın çıktığı takdirde yayılmaması amacıyla binaların yakınlarına park etmemeleri öneriliyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak : https://www.cnet.com/roadshow/news/hyundai-palisade-kia-telluride-recall-tow-hitch-fire-risks/
21
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
21
5
3
2
1