İddia: Apple, 2020'de 5G Bağlantıya Sahip MacBook'ları Piyasaya Sürecek

4
4
1
1
0
Gelecek yıl 5G hücresel bağlantıya sahip tek Apple cihaz iPhone olmayabilir. Yeni yayınlanan bir rapora göre Apple, 2020’nin ikinci yarısında 5G hücresel bağlantı destekli MacBook’ları tanıtmaya hazırlanıyor.

Birkaç gün önce DigiTimes tarafından yayınlanan rapor üzerinden çıkan söylentilere Apple, 5G hücresel bağlantılı MacBook’lar için çalışmaya başladı. Bu rapor, DigiTimes tarafından yayınlandığından söylentilere şüpheyle yaklaşmakta fayda var zira bu konuda çok güvenilir bir kaynak değil. Yine de iddianın konusu değerlendirmek için oldukça önemli bir konu.

Bilindiği giib birçok şirket, “Her Zaman Bağlı” sloganı ile laptoplar üretmeye başladı. Apple ise yıllardır hücresel bağlantılı iPad’ler üretiyor ancak MacBook tarafında henüz böyle bir adım atmadı. MacBook’ların tanım gereği taşınabilir olmaları gerektiğini düşünürsek bu fikir, birçok müşterisinin ilgisini çekecektir.

apple qualcomm

Karşımıza çıkacak asıl soru, Apple’ın aynı yıl içerisinde birden fazla 5G destekli ürünü piyasaya sürüp sürmeyeceği. Göründüğü kadarıyla Apple, 2020 yılında zaten 5G’li iPhone’ları piyasaya sürmeyi planlıyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir yazıya göre Apple, tanıtacağı 3 iPhone modelini de 5G desteği ile sunmayı planlıyor. Bu durum, Apple’ın 5G teknolojisinin lideri Qualcomm ile olan iş birliğinin sonucu olarak gerçekleşebilir.

İleriki zamanlarda heyecan verici MacBook modellerinin tanıtılması bekleniyor. Önümüzdeki Eylül ayında, iPhone X’le aynı çerçeve kalınlığına sahip 16 inç ekranlı MacBook Pro’nun tanıtılacağı konuşuluyor. Apple’ın yeni yeni sürüm MacBook Pro ve MacBook Air’i, 16 inçlik MacBook Pro ile beraber piyasaya sürmesi bekleniyor.

Kaynak : https://www.cultofmac.com/642904/apple-could-introduce-cellular-5g-macbooks-in-2020/
4
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
4
4
1
1
0