İddia: Nikon, 1.000 Dolarlık Aynasız Bir Fotoğraf Makinesi Üzerinde Çalışıyor

4
3
0
0
0
Nikon'un orta seviyede yeni bir aynasız fotoğraf makinesi üzerinde çalıştığı ifade edildi. Ürünün piyasaya sürülme tarihi bilinmiyor ancak ürün fiyatının 1.000 dolar olması bekleniyor.

Akıllı telefonlarda kullanılan kameraların iyiden iyiye güçlenmesiyle birlikte dijital fotoğraf makineleri artık piyasada kendilerine yer bulamaz oldular. Profesyonel fotoğraf makineleri ise fotoğrafçılık sektöründeki yerlerini korurken fotoğraf makinesi üreticileri de yeni ürünlerini piyasaya sürmeye devam ediyorlar. Bu kez fotoğraf makinesi sektörünün önde gelen isimlerinden bir tanesi olan Nikon'un, yeni bir fotoğraf makinesi modeli üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Ortaya çıkan bilgilere göre bu model orta sınıf bir fotoğraf makinesi olacak. Bununla birlikte aynasız olarak tasarlanacak. Piyasaya sürülmesi planlanan bu ürün, Nikon'un 2018 yılında piyasaya sürdüğü Z7 modelinin benzeri olacak. Elbette fiyat olarak ikili arasında çok büyük bir fark olacak. Z7'nin fiyatının 20 bin TL'den fazla olmasına rağmen, Nikon Z1'in fiyatı sadece 1.000 dolar (yaklaşık 5.800 TL) seviyelerinde olacak. Elbette bu fiyat, ürünün Türkiye için belirlenen resmi fiyatı değil. 

Bilinen kısıtlı bilgileriyle birlikte Nikon'un üzerinde çalıştığı bu yeni fotoğraf makinesinin görüntülerinin ortaya çıkmasıyla birlikte uzun zamandır tartışılan makinenin isim konusu da biraz daha netleşmiş oldu. Ortaya çıkan görüntüler bugüne kadar iddia edilen Z1 ve Z5 isimlerinden Z1'in, bu makinenin resmi ismi olabileceğini ispatlayacak nitelikte. Ürünün ne zaman piyasaya sürüleceği ve profesyonel fotoğrafçıların Nikon'un bu modelini ne zaman kullanmaya başlayacağı ise henüz bilinmiyor.

Kaynak : https://nikonrumors.com/2019/06/13/nikkei-nikon-to-announce-a-new-mid-level-mirrorless-camera-priced-at-around-900.aspx/
4
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
3
0
0
0