İtalya’da 2. Dünya Savaşı’ndan Kalma Bomba Bulundu, Binlerce İnsan Tahliye Edildi

43
4
4
2
2
İtalya’nın en turistik kentlerinden biri olan Torino’da İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bir bomba bulundu. Herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmaması için bölgede bulunan 10 binden fazla kişiyi tahliye eden güvenlik güçleri, İngiltere tarafından atılan bombanın 65 kilo dinamit içerdiğini açıkladı.

1939'dan 1945'e kadar süren İkinci Dünya Savaşı’nın taraflarından birisi olan İtalya, dünya çapında 55 milyon insanın öldüğü bu kanlı savaşın izlerini hala üzerinde taşıyor. Ülkenin kuzeyinde yer alan Torino kenti, İkinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinden tam 74 yıl sonra bulunan bir bomba nedeniyle büyük bir panik yaşadı. 

Pazar günü Torino'nun tarihi bir bölgesinde keşfedilen bomba, 10 binden fazla kişi tahliye edilmesine neden oldu. Çevrede yaşayan insanlara "ya bölgeyi terk edin ya da imha operasyonu sırasında evinizden çıkmayın" uyarısını yapan güvenlik güçleri, bombanın İngiltere tarafından atıldığını ve 65 kilo dinamit içerdiğini açıkladı.

ikinci dünya savaşı bomba

Bölgeye askerlerin sevk edildiğini belirten Torino Belediye Başkanı Cihara Appendino, bombanın tetikleyici mekanizmasının hızlı bir şekilde devre dışı bırakıldığı bilgisini paylaştı. Ayrıca operasyon nedeniyle tamamen boşaltılan bölgede herhangi bir hırsızlık olmaması için sokaklarda askerin devriye gezdiği aktarıldı.

torino bomba

Milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan İkinci Dünya Savaşı, sona ermesinin üzerinden 74 yıl geçmesine rağmen bugün bile insanların hayatlarını etkiliyor. Benzer şekilde, bu yıl içinde Almanya’da da İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma bir bomba bulunmuştu. 

Geçtiğimiz kasım ayında ise Kanarya Adaları’nda çekimleri devam eden Marvel filmi The Eternals’ın setinde bir bomba bulunmuş, Angelina Jolie ve Richard Madden’ın da aralarında olduğu tüm oyuncu ve set çalışanları bölgeden tahliye edilmişti. Fas'ın batısında İspanya'ya bağlı olan Kanarya Adaları, İkinci Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından askeri üs olarak kullanılmıştı.

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-50625328
43
4
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
43
4
4
2
2