Ortalama İnsan Ömrünün 100 Yıla Ulaşması İçin Kaç Para Gerektiği Açıklandı

36
5
4
4
1
Bank of America, tıp sektöründe çalışan şirketlerin finansal değerlerini ortaya çıkaran bir rapor hazırladı. Hazırlanan raporda insan ömrünün teknolojik gelişmeler ışığında 2025 yılına gelindiğinde 100 yıl olabileceği belirtiliyor. 2025 yılına kadar olan süreçte tıp dünyasına yapılacak yatırımların ise 600 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor.

Bilim insanları insanların yaşam süresi üzerine çalışmaları sürdürüyorlar. Hatta gelinen noktada, yaşlanma sorununun çözüldüğü ifade ediliyor. Bu gelişmelerin sonucunda bilim insanları, artık 100 yıldan daha uzun süren yaşamları planlıyorlar. Elbette bu beklentilerin gerçekleşmesi için bilim insanlarının önünde uzun ve zorlu bir çalışma süreci bulunuyor. Durum böyle olunca da tıp alanı yeni bir yatırım merkezi oldu. Şu an için genler, hastalıkların tedavisi, laboratuvarların kurulması gibi tıp için gerekli olan oluşumlara 110 milyar dolar yatırım yapılmış durumda. 2025 yılına gelindiğinde ise bu yatırım miktarının 600 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor. 

Bank of America tarafından hazırlanan bir rapora göre, 2010 yılında medikal bilgilerin iki katına çıkması için 3.5 yıl gerekirsen, 2020 yılında ise bu süre 73 güne düşüyor. Ayrıca, 2003 yılından bugüne kadar genomlar üzerinde yapılan çalışmaların maliyeti de yüzde 99 oranında azalmış durumda. Gelişen yapay zeka teknolojileri ve özellikle genetik alanında yapılan çalışmalar, son yıllarda tıp sektörünü çok ileri boyutlara taşıdı. Bilim insanları artık insan DNA'sının çözümlenmesinde daha çok bilgiye sahipler.

Bilim insanları 'Amortalite' isimli bir proje üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu proje insanların sadece uzun yaşamasını değil, aynı zamanda sağlıklı olmalarını da amaçlıyor. Raporda bu projeye de yer veriliyor ve bu proje üzerinden doğrudan ya da dolaylı olarak çalışan şirketlerden ve bu şirketlerin yatırım değerlerinden de bahsediliyor. Genomlar üzerine çalışan şirketlerin varlıksal değerlerinin ise 2025 yılına kadar 41 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor. Bununla birlikte raporda tıbbi cihazların üretilmesi ve laboratuvarların oluşturulması gibi amaçlar üzerine kurulmuş olan şirketlerin toplam değerinin 162 milyar dolar olduğu da belirtiliyor.

Raporu hazırlayan Felix Tran ve Haim Israel, sağlık sektöründeki gelişmelerin ciddi anlamda pahalı olduğunu ancak önümüzdeki yıllarda bu sektörün daha da genişleyeceğini, bu yüzden de yatırım yapılmaya devam edilmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

Kaynak : https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-7009493/Human-life-expectancy-pass-100-years-thanks-tech-developments-worth-600-billion-2025.html
36
5
4
4
1
Emoji İle Tepki Ver
36
5
4
4
1