4
2
1
0
0

Instagram’dan iPhone çekilişi yaptığını söyleyenlere ulaşıp çekilişe katıldık, dolandırıldık ve ardından dolandırıcılara dava açtık. Bu videoda Instagram’dan çekiliş yoluyla nasıl dolandırıcılık yapılıyor, dolandırıcılar insanları nasıl kandırıyor ve nelere dikkat etmeniz gerekiyor tek tek açıklıyoruz!

Instagram çekiliş siteleri ya da korsan çekiliş sayfaları üzerinden yapılan bu çeklişlere katılmanız için ya bir linke tıklamanız ya da sözde katılım hakkı için cüzi ücretler ödemeniz isteniyor, böyle bir durumda hem paranız hem de önemli bilgileriniz çalınabilir.

Instagram dolandırıcılıklarından korumak için dikkat etmeniz gerekenler:

Onaylı olmayan hesapların yayınladıkları, duyurdukları ya da DM yoluyla ulaşarak haber verdikleri çekilişlere güvenmeyin, bu çekilişler aracılığı ile gönderilen linklere tıklamayın. Ayrıca hesaplar onaylı ve yüksek takipçili olsa bile bu takipçiler sahte olabilir. Çekilişi düzenleyen sayfanın takipçi listelerini, beğeni sayılarını, gönderi yorumlarını kontrol edin. Eğer bot hesaplar görür ve şüpheli bir durum sezerseniz çekilişe katılmayın.

Sosyal medyada düzenlenen çekilişlerin Milli Piyango İdaresi’nden alınan izinlerle düzenlenmesi gerekmektedir. Bu sebeple çoğu sahte çekiliş düzenleyen sayfa, resmi onay aldığını söyleyerek güven kazanmaya çalışabilir. Ayrıca herhangi bir gerçek çekilişte sizden cüzi miktarlarda ödeme yapmanız talep edilmez. Son olarak çekilişi düzenleyen sayfanın bilgilerinin açık olmasına, düzenleyen marka ya da kişilerin gerçek ve güvenilir kişiler olmasına dikkat edin.

4
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
2
1
0
0