Instagram'da Hesabınıza Kayıtlı E-posta Adresi Nasıl Değiştirilir?

17
6
4
2
1
Günümüzde en çok kullanılan sosyal medya platformu Instagram, e-posta adresinizi kolay bir şekilde değiştirmenizi sağlıyor. Gelin size hesabınıza kayıtlı e-posta adresinizi nasıl değiştirebileceğinizi anlatalım.

Sosyal medya hesaplarımızın güvenliğini sağlamak oldukça önemlidir. Ancak bu güvenliği sağlamak sosyal medya platformlarının elinde değil, sizin elinizdedir. Eğer hesabınız yanlış ellere geçerse olacaklardan bu platformlar değil, siz sorumlusunuz. Dolayısıyla hesabınızla ilgili ufak bir şüpheniz oluştuğunda bile güvenlik önleminizi almalısınız.

Sosyal medya hesabınızın güvenliğini sağlamanın bir yolu, hesabınızın kayıtlı olduğu e-posta adresini değiştirmekten geçiyor. Günümüzde en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram da e-posta değişikliği istemini oldukça basite indirgemiş. Gelin, Instagram e-postanızı nasıl değiştirebileceğinizi anlatalım:

Instagram’a kayıtlı e-posta nasıl değiştirilir?

instagram

Instagram’da hesabımıza kayıtlı e-postamızı değiştirmek için iki yol mevcuttur: Birincisi mobil cihazlarımızdan, ikincisi bilgisayarımızdan. Biz ikisini de size anlatacağız.

Mobil cihazınızdan e-posta değişikliği:

instagram e-posta değiştirme

Instagram e-postanızı iOS veya Android cihazlarınızdan kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Mobil cihazınızdan e-postanızı değiştirmek için aşağıdaki adımları takip edin:

  • Instagram uygulamasına giriş yapın
  • Profilinize gidin ve ‘Profili Düzenle’ seçeneğine basın.
  • Açılan sayfada ‘E-posta Adresi’ yazan yere tıklayın.
  • Önünüze gelen kısımda bulunan eski e-postanızı silin ve yenisini yazın.
  • Ardından ekranın sağ üstündeki tik işaretine basın.

Bilgisayarınızdan e-posta değişikliği:

instagram e-posta nasıl değiştirilir

Bilgisayarınızdan e-posta değiştirmek de en az mobil cihazlarınızdan e-posta değiştirmek kadar kolay. Bilgisayarınızdan e-posta değişikliğini aşağıdaki adımları takip ederek yapabilirsiniz:

  • Instagram.com adresine gidin ve giriş yapın.
  • Ekranın sağ üstündeki profil ikonuna tıklayın.
  • Profili Düzenle’ seçeneğine basın.

instagram e-posta nasıl değiştirilir

  • Sayfada yer alan ‘E-posta’ kısmındaki e-postanızı silin, yerine yenisini yazın.
  • Sayfanın altında yer alan ‘Gönder’ seçeneğine basın.

Tüm adımları takip ettikten sonra e-postanız güncellenecektir. Bir kez daha hatırlatma yapalım, eğer hesabınızda şüpheli bir aktivite gözlemlediyseniz ya da olduğundan şüpheleniyorsanız geç olmadan önlem almaya başlayın. Yalnızca e-posta adresinizi değil, hesap şifrenizi de güncellemeyi unutmayın.

17
6
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
17
6
4
2
1