Instagram, Şüpheli Hesaplardan Kimlik Doğrulaması İsteyecek

20
19
6
3
0
Son dönemde botlarla ve diğer manipülasyon gruplarıyla mücadele eden Instagram, şüpheli hesaplardan kimlik doğrulaması isteyecek. Bu doğrulamayı gerçekleştirmeyen hesaplar kapatılabilir.

Son dönemde botlara ve manipülatif gruplara karşı ciddi bir çalışma içerisine giren sosyal medya platformlarından biri de Instagram. Facebook’a ait olan platform, artık bazı kullanıcılarından doğrulama istemeye hazırlanıyor.

Firmadan yapılan açıklamaya göre bu tür bir istekte bulunulacak olan hesaplar, “potansiyel olarak asılsız davranışlarda bulunmuş olanlar arasından seçilecek. Geri kalan kullanıcıları etkileyecek bir durum bulunmayacak.

Diğer kullanıcıları etkilemeyecek

instagram

Instagram’dan yapılan açıklamada, yeni düzenlemenin sıradan kullanıcıları etkilemeyeceği vurgulandı. Yeni yöntemde şüpheli görülen hesaplardan kimlik doğrulama istenecek. Bu hesaplar arasında “koordineli yapay davranış içine girme potansiyeli olanlar, takipçilerinin çoğu başka konumlarda olanlar veya otomasyon izi bulunan hesaplar” yer alacak.

Yeni kurallara göre hesaplardan resmi bir kimlik belgesi ile kim olduklarını doğrulamaları istenecek. Bunu gerçekleştirmemeleri durumunda ise Instagram, gönderilerini daha alt sıralara alabilecek, etkileşimlerini kısıtlayabilecek veya hesaplarını tamamen askıya alabilecek.

Facebook, kendisine bağlı olan platformlarda troll aktivitelerini, botları ve manipülasyon çalışmalarını durdurmak için yoğun bir çaba sarf ediyor. Daha önceki ABD seçimleri sonrasında zor günler yaşayan firma, 2020 seçimlerinden sonra da benzer tartışmaların içinde kalmak istemiyor. Bu nedenle de manipülasyonları engellemek için yoğun çaba sarf ediyorlar.

Instagram eleştirilerden kurtulmaya çalışıyor

Instagram blue tick

Instagram son dönemde platformun manipülasyon ve seçime müdahale için kullanılmasını engellemek konusunda yeterince çaba göstermek ile suçlanıyordu. 2016 yılında Rus seçimleri incelendiğinde IRA’nın kullandığı en etkili aracın Instagram olduğunu iddia eden Senato İstihbarat Raporu açıklanmıştı.

Instagram 2020 yılındaki seçimler öncesinde aldığı yeni karar ve uygulamaya koyacağı yeni yöntemlerle platformdan trolleri ve botları temizlemeyi planlıyor. Bu mücadelenin ne kadar başarılı olacağını ise hep birlikte göreceğiz. Öte yandan geçmişe baktığımızda trollerin her zaman için algoritmaları aşmanın yeni yollarını bulduğunu görüyoruz. Önümüzdeki dönem oldukça ilginç olacak gibi duruyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/instagram-require-identity-verification-inauthentic-behavior-182639243.html
20
19
6
3
0
Emoji İle Tepki Ver
20
19
6
3
0