Intel'in Yeni Modüler Bilgisayarı 'The Element' Duyuruldu: İşte Özellikleri

11
7
1
1
0
Intel, Londra'da düzenlediği bir etkinlikle "The Element" isimli modüler bilgisayarını tanıttı. Şirketin modüler bilgisayarı, bir bilgisayar için hayati önem taşıyan işlemci, soğutucu, ekran kartı, RAM ve depolama alanı gibi bileşenlerin hepsini içeriyor. Üstelik tüketiciler, ihtiyaçları doğrultusunda bu bilgisayarı özelleştirebiliyor ve ilerleyen dönemlerde parça değişimi yapabiliyorlar.

Dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi olan ABD merkezli Intel, haberlerimize daha çok ürettiği modem ve işlemcileriyle gündem oluyor. Ancak bu kez teknoloji devi, bir modüler bilgisayarla karşımızda. Intel, "The Element" adını verdiği yeni modüler bilgisayar platformunu Londra'da düzenlenen bir etkinlikte tanıttı.

Aslına bakacak olursak her masaüstü bilgisayar, aynı zamanda modüler bilgisayardır. Çünkü masaüstü bilgisayarların kasası açıldığında, parça ekleme ve çıkarma işlemi yapabilirsiniz. Ancak Intel'in modüler bilgisayarı, parça değiştirme işlemini daha da kolaylaştıran bir şekilde karşımıza çıkıyor. The Element, tüketicilerin ihtiyaçları doğrultusunda bileşen ekleyebilmelerine olanak sağlıyor.

Karşınızda Intel The Element

The Element

Intel'in yeni modüler bilgisayarı, bünyesinde soğutucu, RAM, depolama alanı ve işlemci gibi bilgisayarın temel bileşenlerini içeriyor. Tüketiciler bu bileşenleri, diledikleri gibi değiştirebiliyorlar ve hatta farklı bir PCIe ile fazladan bileşen ekleyebiliyorlar. Üstelik böyle küçük bir platforma yerleştirilmiş olan bileşenler, tüketiciler için büyük kasa ihtiyacını da ortadan kaldırmış oluyor.

Intel bu ürününü ilk etapta, işletmelerin kullanımına sunacak. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre bu modüler bilgisayar, 2020 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulacak. Ancak Intel, sonraki dönemlerde bu modüler bilgisayarı günlük kullanıcıların da hizmetine sunacakmış gibi görünüyor.

Kaynak : https://liliputing.com/2019/10/intel-unveils-a-modular-pc-platform-that-could-launch-early-next-year.html
11
7
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
7
1
1
0