Internet Archive, Google+ Kapanmadan Önce Herkese Açık Gönderileri Korumaya Çalışıyor

12
4
4
3
2
Google'ın sosyal medya hizmeti Google+ Nisan ayında kullanım dışı olacak. Bu hizmet durdurulmadan önce Internet Archive, Google+'taki herkese açık gönderileri korumak ve arşivlerine almak istiyor.

Google, Nisan ayında Google+ ağındaki verileri silmeye başlamaya hazır. Ancak bundan önce Internet Archive ve ArchiveTeam, platformdaki herkese açık gönderileri sonsuza dek kaybolmadan önce korumak için çalıştıklarını söylüyor.

Ekip; Reddit'teki bir yayında, verileri korumak için komut dosyaları kullanarak mesajları arşivleme çalışmalarına başladıklarını duyurdu. Ayrıca ekip, çabalarının yalnızca halka açık olan yayınları kapsayacağını söylüyor: Özel olarak işaretlenmiş veya silinmiş yayınları yedekleyemeyecekler. Tüm bunların yanı sıra hesap içeriklerinin arşivlenmesini istemeyen kişileri belirlendi ve istekleri doğrultusunda istemeyen kişilerin gönderileri arşivlenmeyecek. Yani her şey arşivlenmese de çoğu şeyin arşivleneceği söylenenler arasında.

Google, kullanıcı verilerini açığa çıkaran büyük bir güvenlik sorununun ardından geçen Ekim ayında sosyal medya hizmeti Google+’ı kapatmaya karar verdi. İkinci bir güvenlik açığının açığa çıkarılmasından sonra Google, hizmeti kapatmak için süreci hızlandırdı ve bu yılın başlarında 2 Nisan’da tüketici verilerini silmeye başlayacağını açıkladı. Google, Şubat ayında yeni profil sayfaları ve toplulukları oluşturma özelliğini kapattı.

İki ekip (Internet Archive ve ArchiveTeam), gelecekte insanların kullanıp faydalanması için internetteki bazı bilgileri kaybolmadan önce arşivleme ve koruma görevini üstlenmiş durumda.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/3/17/18269707/internet-archive-archiveteam-preserving-public-google-plus-posts
12
4
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
12
4
4
3
2