iOS 12 ile Tüm iPhone Kullanıcılarına Trackpad Modu Geliyor

35
2
1
1
1
Adını Magic Trackpad'den alan ve iOS 12 ile bütün iPhone kullanıcılarının kullanımına sunulacak özelliğe değiniyoruz.

Akıllı telefon kullanırken bir türlü neden çözüm üretilmediğini düşündüğünüz ufak sorunlarla karşılaşırsınız. Her yeni uygulama yüklediğinizde ana menüye uygulama ikonu gitmesi gibi mesela.

Yukarıda örneğiniz verdiğimiz şeyin ufak bir ayarla çözümü olsa da mesajlarınızdan veya internette gördüğünüz yazılardan belli bir kısmı kopyalamak istemek adeta bir sabır sınavı olabiliyor. Kullandığınız telefonun dokunmatiği ne kadar hassas olursa olsun sürekli bir imleç sağdan veya soldan metin seçmeye başlanılması sizi de en az bir kere çıldırtmıştır.

Apple bu soruna iOS 12 ile kökten bir çözüm getiriyor: TrackPad. Yukarıdaki örnekten de görebileceğiniz gibi Space (Boşluk) tuşuna kısa bir süre basılı tuttuktan sonra tüm klavye ekranınız kolayca kontrol edebileceğiniz bir dizüstü bilgisayar touchpad'ine dönüşüyor. 

iOS telefonların ekranında 3-D Touch teknolojisi de bulunduğu için en ufak bir fazla baskıda istediğiniz seçimleri kolayca yapabiliyorsunuz. iPad'lerde de kullanabileceğiniz bu özelliğin iOS kullanıcılarının küçük ama sinir bozucu bir sorununa çözüm olacağını düşünüyoruz.

Kaynak : https://www.cultofmac.com/557965/ios-12-brings-trackpad-mode-to-every-iphone-and-ipad/
35
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
35
2
1
1
1