iOS 13'te Yeni iPhone'larda USB Type-C Olacağını Gösteren Bir İpucu Ortaya Çıktı

31
6
2
1
0
iPhone'larını iOS 13 beta sürümüne yükseltmek isteyen geliştirici hesabına sahip olan kullanıcılar, iPhone 11'de olabilecek bir yeniliği keşfettiler. Buna göre iPhone 11'ler USB-C tipi şarj soketine sahip olabilir.

Teknoloji devi Apple'ın iPhone 11 ile ilgili çalışmaları sürüyor. Apple yeni modeli için tanıtıma gün sayarken, iPhone'larda bugüne kadar görülmemiş olan bir özelliğin iPhone 11 ile müşterilerin hizmetine sunulacağı iddia edildi. Aslında bu durum tam olarak iddia olarak tanımlanamaz çünkü bu durum aslında bir itiraf niteliğindeydi. iOS 13'ün geliştirici betalarını kullanmaya başlayan bazı kullanıcılar ilginç bir durum fark ettiler. Cihazlarını beta güncellemeye dahil etmek isteyen kullanıcılar şöyle bir ekranla karşılaşıyorlardı;

Karşılaşılan bu ekranda ilginç bir durum var. iOS 12'ye kadar olan tüm işletim sistemlerinde telefon modeli fark etmeksizin bizleri şöyle bir ekran karşılıyordu;

Görülebileceği üzere ilk görselle ikinci görsel arasında değişen bir şarj kablosu modeli var. Bu da şu anlamı taşıyor; Apple'ın son modeli iPhone 11, USB-C şarj tipine sahip olabilir.

Aslına bakacak olursak Apple, USB-C şarj tipine uzak değil. Şirket zaten MacBook ve iPad modellerinde USB-C'yi kullanıyor. Buna rağmen bugüne kadar üretilmiş olan hiçbir iPhone modelinde USB-C şarj tipi yoktu. Bu özellikle birlikte Apple'ın şu an kullandığı şarj tipi yavaş yavaş tarihin tozlu raflarına taşınabilir. Apple şu an için konuyla ilgili bir açıklama yapmasa da bu durumun yanlışlıkla gerçekleşmiş olacağı düşünülmüyor.

Kaynak : https://mspoweruser.com/iphone-11-may-finally-ditch-lightning-for-usb-c/
31
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
31
6
2
1
0