iOS 13'ün 4. Geliştirici Betası Yayınlandı

20
3
1
1
0
Akıllı telefon sektörü devi Apple, cihazlarını en güncel tutan akıllı telefon üreticisi olarak tanınıyor. Bu sebeple şirket, işletim sisteminin beta sürecini el üstünde tutuyor.

Yazılım geliştiren şirketler, ürettikleri yazılımı son kullanıcıya sunmadan önce bir test sürecinden geçirirler. Bu test süreci içerisinde hataları keşfedip bu hataları düzelten yazılım şirketleri, işletim sistemlerini son kullanıcıya pürüzsüz bir şekilde sunmayı hedefler.

Silikon Vadisi merkezli yazılım devi Apple, mobil işletim sistemi iOS'u sürekli yeniliyor. Güncel tuttuğu iOS işletim sisteminin yeni sürümünü yayınlamaya hazırlanan Apple'ın beta (test) sürecinde ise neredeyse her gün bir başka yenilik ortaya çıkıyor.

ios 13

Bugün yaşanan gelişme ise Apple'ın beta test sürümünün dördüncüsünü yayınlamış olması. Tahmin edebileceğiniz gibi beta sürümler, hataların giderilmesi ve nihai sürümün problemsiz olması için var olduğundan halka açık gerçekleştirilmiyor.

Apple'ın bugün yayınladığı iOS 13 Developer Beta 4 test sürümü kapsamında önümüzdeki günlerde iOS 13 Public Beta 4'ü kullanıcılar için yayınlaması bekleniyor.

iOS 13 Developer Beta 4 yenilikleri:

ios

  • Ayarlar uygulaması içerisinde gerçekleştirilen yetkisiz girişimler ile kullanıcının şifrelerinin ele geçirilmesine olanak tanıyan açık kapatıldı.
  • 3D Touch performansı geliştirildi.
  • Mesajlar uygulaması içindeki sesli mesaj simgesi yenilendi.
  • Ana menüde uzun basma ile açılan düzenleme menüsünde değişiklikler yapıldı.

Apple'ın yayınladığı bu betayı indirebilmek için ücretli bir geliştirici üyeliği oluşturmak gerekiyor. Uygulama geliştiricilerin uygulamalarını yeni işletim sistemine uyarlayabilmesine olanak tanıyan bu beta süreci, fazlasıyla karasız olması sebebiyle sıradan test kullanıcılarına sunulmuyor.

Kaynak : https://www.idownloadblog.com/2019/07/17/ios-13-dev-beta-4/
20
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
20
3
1
1
0