iPad Pro, Arm Tabanlı MacBook mu Oluyor?

17
2
1
1
0
Apple'ın WWDC 2019 kapsamında yaptığı duyurulardan olan iPadOS, iPad Pro'ları Arm tabanlı Mac olma yönünde mi ilerliyor?

Geçtiğimiz birkaç ay boyunca Apple’ın macOS’u ARM platformuna taşıyacağına dair dedikodular vardı. Ancak WWDC 2019’da (Dünya Geliştiriciler Konferansı) Apple, iPadOS’un duyurusunu gerçekleştirdi. Şu an için çok fazla detay bilinmiyor, belki de ARM tabanlı Mac, Macbook’ların birçok görevini yerine getirebilecek kapasiteye sahiptir.

Teknoloji devi, iPadOS ile birlikte Dosyalar uygulamasını, harici depolama erişimine açıyor ve ayrıca üçüncü parti uygulamaların da direkt olarak buraya erişimine izin veriyor. Yani iPhone’larda oldukça sorun olabilen üçüncü kaynaktan dosya aktarımı, iPadOS ile basitleşecek.

Şirketin yaptığı değişikliklerden bir tanesi de tarayıcı kısmında. iPadOS ile birlikte Apple, sitelerin masaüstü görünümüne ulaşmaya çalışıyor ve gelen yorumlara göre, önceden pek de verimli çalışmayan siteler şu an çok daha iyi çalışıyor. Ayrıca iPad, Safari’de indirmeyi destekliyor yani bu yönüyle de bilgisayar olmaya bir adım daha yaklaşıyor.

Apple, üçüncü parti arka plan uygulamaları için de bazı değişiklikler yaptı, BackgroundTask adı verilen yeni bir API ekledi. Şu an için bunun üçüncü parti uygulamalarla nasıl çalışacağı bilinmiyor, dolayısıyla tam olarak anlayabilmek için iPadOS’un ve uyumlu çalışabilecek uygulamaların çıkmasını beklemek gerekiyor.

Tüm bunlara ek olarak iPadOS’a gelen ana ekranda widget desteği ve birçok uygulamayla başa çıkmak için geliştirilen çoklu görev özelliği gibi özellikler de bulunuyor. Ayrıca bir uygulama içerisinde çoklu pencere de açılabiliyor.

iPad Pro’nun yeni Macbook olacağı konusundaki öngörüler hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Apple, bu daha taşınabilir cihazları yeni Macbook’ları olarak mı görüyor?

Kaynak : https://www.techradar.com/news/the-ipad-pro-might-be-the-arm-based-mac-that-were-waiting-for
17
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
2
1
1
0