1
0
0
0
0

Her yeni iPhone modeli satışa çıkınca bir eskisi ucuzluyor, ancak Türkiye’de bu durum en azından son birkaç yıldır geçerli değil. Peki buna rağmen iPhone 14’ün tanıtılmasına sayılı günler kala bekleyip de bir iPhone 13 almak ne kadar mantıklı. Türkiye’de ucuzlamayacak olsa bile Apple’ın fiyat politikasıyla birlikte bu alışverişin cebimize ne kadar yükü var?

Bu sorunun cevabını vermek için, mevcut ekonomik durumlar nedeniyle sadece telefonun özelliklerine değil, fiyatını da ele almak zorundayız. iPhone fiyatları yurt dışında genellikle aynı seviyede kalırken (bu yıl bu durum değişecek, birazdan değineceğiz) ülkemizde dolara endeksli olan cihazların fiyatı da zaman zaman ciddi şekilde artıyor.

Paylaşılan son verilere göre Türkiye'de ortalama akıllı telefon değiştirme süresi 4 yıla yükselmiş durumda. Eğer alacağınız yeni iPhone'u 4-5 yıl boyunca kullanmayı planlıyorsanız fazladan 2.000-3.000 TL vermek, iPhone 13 yerine 14 kullanmak için yılda 500-600 TL, ayda 40-50 TL fazladan ödeme yapacağınız anlamına geliyor ki bu da neredeyse bir kahve parasına denk.Yani iPhone 13 yerine iPhone 14 kullanmak için yalnızca ayda 1 kahve daha az içmeniz gerekecek. Ayrıca 1 yıl daha yeni bir akıllı telefon aldığınız için 1 yıl daha fazla yüksek performansla kullanabilecek olmak da cabası... Elbetteki tüm bunlar, iPhone 14'ün tahmin edildiği gibi 2-3 bin TL'lik fiyat artışıyla gelmesi halinde geçerli olacak argümanlar… Daha detaylı bilgiler videoda, iyi seyirler!

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0