iPhone 6 Bataryası, 15 Yaşında Bir Çocuğun Yüzünde Patladı

88
21
16
3
2
Henüz 15 yaşındaki bir çocuk, iPhone bataryasının içinde ne olduğunu merak ettiği için bataryayı eğip bükmeye başladı. Bu hatalı deney, bataryanın çocuğun yüzünde patlamasıyla son buldu.

Avustralya’nın Moreton Bay bölgesinde yaşayan 15 yaşındaki Jay Watson, bir iPhone 6 pilinin içinde ne olduğunu merak ettiği için bataryayı ikiye katlamayı denedi. Ne yazık ki bu tehlikeli deneysel çalışma, söz konusu bataryanın Watson’ın ellerinde patlamasıyla sonuçlandı. Olay sırasında yüzü yanan çocuk, derhal sağlık ekipleri tarafından tedaviye alındı. Patlama, yüzünün hemen önünde gerçekleştiği için kör olma tehlikesiyle karşı karşıya geldi.

Olayla ilgili hazırlanan rapora göre patlayan pil, olay sırasında cihazın içinde değildi. Ayrıca aşırı ısınma ya da üretim hatası da söz konusu değil. Patlama, direkt olarak Jay Watson’ın bataryayı eğip bükmesinden kaynaklandı. Watson, olay sırasında ilk olarak sarı renkli bir ışık patlaması gördüğünü söylerken, ardından bataryanın şiddetli bir şekilde alev aldığını belirtti. Webtekno YouTube kanalı, akıllı telefon bataryaları ile ‘uğraşmanın’ tehlikelerini neredeyse her videoda tekrarlıyor.

Samsung’un batarya sorunları nedeni ile Galaxy Note7 modelini piyasadan çekmesinin ardından patlayan ya da alev alan akıllı telefon bataryaları daha fazla dikkat çekmeye başladı. Gerçek şu ki, neredeyse tüm teknolojik cihazlar Lityum-iyon pil kullanıyor ve bu pillerin patlama tehlikesi bulunuyor. Bu nedenle siz, siz olun eğer işin uzmanı değilseniz bataryalarla çok fazla içli dışlı olmayın.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/iphone-battery-catches-fire-on-15-year-old-s-chest-525527.shtml
88
21
16
3
2
Emoji İle Tepki Ver
88
21
16
3
2