iPhone 7’nin Türkiye’ye Orijinali Gelmeden Kaçakları Geldi!

0
0
0
0
0
iPhone 7’nin Türkiye’ye Orijinali Gelmeden Kaçakları Geldi!
İçinde, Türkiye’de henüz resmi olarak satışı başlamayan iPhone 7’nin de bulunduğu birçok kaçak cep telefonu ele geçirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre New York - İstanbul seferini gerçekleştiren uçakta bulunan görevlilerden bir tanesi, Atatürk Havalimanı’ndaki pasaport işlemleri esnasında lavaboda uçuş kıyafetlerini değiştirip sivil kıyafetleriyle ‘Gümrüğe tabi eşyam yok’ anlamına gelen yeşil hata birlikte gümrük noktasını geçmek istedi. Türkiye’ye giriş yapmak üzereyken çıkış kapısında görevli gümrük memurları tarafından durdurulan ve beraberinde getirdiği çantalarla X-ray cihazında kontrol edilen şüpheli şahıs, kontroller sırasında çantasında şüpheli cisimler görüldükten sonra muayene peronuna alındı. Yapılan kontrol sonrası şahsın valizlerinin içinde 6 adet iPhone 7 ve 3 kol saati ele geçirildi.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda gerçekleştirilen ikinci operasyonda ise risk analizleri çerçevesinde gerçekleştirilen aramalarda 6 adet iPhone 7, 2 kol saati ve 1 tane de drone ele geçirildi.

Asıl operasyon ise Antalya Havalimanı’nda gerçekleştirildi. Washington Havalimanı’ndan gelen yolcunun valizinde ve sırt çantasında 36 adet iPhone 7, 1 iPhone 6s Plus ve 2 adet iPad ele geçirildi. Ülkemizde resmi olarak satışa çıkmayan ürünleri kaçak yollarla sokmaya çalışan bu 3 kişi hakkında yasal işlemler başlatıldı.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0