iPhone 7 ve Galaxy S7, Su Geçirmezlik Testinde Karşı Karşıya Geldi!

1
0
0
0
0
iPhone 7 ve Galaxy S7, Su Geçirmezlik Testinde Karşı Karşıya Geldi!
Apple'ın yeni gözbebeği iPhone 7 ile IP68 sertifikasına sahip olan Galaxy S7, su geçirmezlik testinde karşı karşıya geldi.

Galaxy S7, Samsung tarafından suya ve toza karşı dayanıklı IP68 sertifikasıyla birlikte satışa çıkarılmıştı. En fazla 1,5 metre derinlikteki suya kadar 30 dakika kadar dayanabilen -Samsung'un söylemi de bu yönde- Galaxy S7, suya dayanıklı olan iPhone 7 ile bir dayanıklılık testine tabii tutuldu.

Eşit şartlarda yapılan bu dayanıklılık testinde önce teneke bir kutu içine koyulan telefonlar, 1,5 metre derinlikte 3-5 dakika kadar bekletildiler. Bu testten sağlam çıkan Galaxy S7 ve iPhone 7, daha sonra aynı kutu içerisinde, bu sefer 3 metre derinlikte bekletildiler. Bu testi de atlatan cihazlar son olarak 5 metreye yakın bir derinlikte, ortalama 5 dakika kadar daha bekletildiler. Test sonrası her iki cihazın kamera modülünde biraz nemlenme oluşsa da çalışmaya devam etti.

Son olarak önce 6-7 metre, daha sonra da 10 metre derinliğe kadar bırakılan telefonların dayanıklılık sınırları ölçüldü ve kazanan iPhone 7 oldu. Son derinlikten sonra Galaxy S7 çalışmazken iPhone 7 hala çalışmaya devam ediyordu.

Biraz uzunca olmasına rağmen kendisini izletmeyi başaran bu dayanıklılık test videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0