iPhone Otomatik Düzeltme Sorununa Basit Ama Etkili Çözüm

0
0
0
0
0
iPhone Otomatik Düzeltme Sorununa Basit Ama Etkili Çözüm
Amerikalı bir iPhone kullanıcısı, kimi zaman gerçekten can sıkıcı olabilen otomatik düzeltme uygulamasını kandırmanın bir yolunu buldu.

Herkesin bildiği gibi biz Türkler, günlük hayatımızda “lanet olsun” kalıbını oldukça sık kullanırız. “Hadi ama dostum, vur şu lanet olası sazın tellerine” gibi. Ancak iPhone, sanki bizi bilmezmiş gibi, dilimizde sıkça kullandığımız bu kalıbı otomatik olarak düzeltmeye devam ediyor ve biz istemesek de “ördek” yazmış oluyoruz.

Şaka bir yana, özellikle Hollywood yapımları dilimizde seslendirilirken hep “lanet olsun” şeklinde çevrilen İngilizce sözcüğü sanırız bilmeyeniniz yoktur. İşte o sözcüğün, 10. yılını kutlamaya hazırlanan iPhone tarafından her seferinde “duck” olarak düzeltiliyor olması özellikle Amerikalı iPhone kullanıcılarının canını sıkabiliyor. 

İşte bu soruna basit ama oldukça kullanışlı bir çözüm bulan Steven Thrasher isimli Twitter kullanıcısı, bulduğu çözümü takipçileriyle paylaşmayı da ihmal etmemiş. Rehberinde “lanet olası lanet” şeklinde bir kişi oluşturan Amerikalı dostumuz, bu sayede otomatik düzeltme uygulamasının bu sözcükleri düzeltmesinin önüne geçmiş. Tabii böyle uğraşmak yerine, otomatik düzeltmeyi de kapatabilirmiş. :)

Kaynak : https://mic.com/articles/156172/this-brilliant-i-phone-hack-is-the-perfect-solution-to-that-ducking-autocorrect-problem#.BlSf13qLm
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0