iPhone'un En Önemli Özelliklerinden Biri Macbook Pro'ya Geliyor!

0
0
0
0
0
Apple'ın bir üründe beğenilen özelliği farklı ürünlere taşıma stratejisi devam ediyor. iPhone'un önemli bir özelliği Macbook Pro'ya entegre edilecek.

Apple’ın farklı ürün ve platformlarda geliştirdiği ve uyguladığı özellikler aradan bir süre geçtikten sonra başka bir Apple ürününde karşımıza çıkabiliyor. Örneğin, macOS’ta iOS’a geçen bir çok altyapısal özellik varken, iOS’tan macOS’a geçen FaceTime, Siri, Maps gibi birçok özellik de mevcut. Tabii ki bu sadece yazılım ile sınırlı değil. Donanımda da benzer geçişler söz konusu olabiliyor.

Bunlardan biri de Apple’ın iPhone 5s ile birlikte kullanıma sunduğu Touch ID olabilir. Apple’ın parmak izi taraması güvenlik açısından büyük bir atılım yaratmasının ötesinde Apple Pay gibi ödeme sistemlerinin de önünü açtı. Apple’ın giderek dünyaya yayılan Apple Pay’i dizüstü serisine taşımak istemesi anlaşılabilir bir durum. Hiçbir nedeni olmasa bile Apple sadece bu nedenden dolayı bile Touch ID’yi Mac’lere taşıyabilir.

Daha önce de ortaya atılan bu iddialar birkez daha gündeme geldi. Engadget sitesinin haberine göre, Apple’ın yeni nesil Macbook Pro’ya yerleştirmek istediği LED panel üzerindeki güç butonu aynı zaman üzerinde bir parmak izi tarayıcı içerecek. Apple jargonuyla konuşacak olursak, güç tuşu aynı zamanda Touch ID özelliğine sahip olacak. Hem oturum açılışında hem de Apple Pay’de bu sistem kullanılacak. Bana kalırsa, şu an için söyleti olan bu özelliğe gelecek Macbook Pro’da kesin gözüyle bakabiliriz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0