It: Chapter 2’nin Yönetmeni, Filmin Süresinin Ne Kadar Olacağını Açıkladı

28
11
1
0
0
It filminin bu yıl gösterime girecek olan devam filmi, ilk olarak uzunluğuyla dikkat çekti. Filmin yönetmeni bu konuda bir açıklama yaptı.

Stephen King’in korku romanından uyarlanan It, geçtiğimiz yıllarda yeniden beyaz perdeye gelmiş, bir kez daha insanlara mazgallardan ve özellikle de içinde palyaço bulunan mazgallardan uzak durmaları gerektiğini göstermişti. 

Serinin ikinci filmi olan It: Chapter Two’nun tam 2 saat 45 dakikalık süresiyle sinemalara geleceği açıklandı. Haliyle filmin süresi de tartışma konusu haline geldi. Filmin yönetmeni Andy Muschietti, bu kararın sebebini açıkladı. 

Yönetmen, filmden tek bir iyi karenin, hikayeden tek bir ögenin bile çıkmamasını istediği için filmin süresinin böyle uzun olduğunu söylüyor. İlk filmden yıllar sonra geçen hikayede, Losers’ Club üyeleri toplanıp Derry’ye geri dönüyor. Amaçları da Pennywise’ı bu defa tamamen ortadan kaldırmak. 

It-chaper-2-pennywise

Filmin senaryosu ile çekilmiş halinin birbirini pek tutmadığını söyleyen yönetmen, senaryoda yazanla yayınlanan film arasındaki farkların normal olduğunu söylüyor. “İlk başta bütün sahnelerin hikaye açısından önemli olduğunu düşünüyorsunuz” diyen yönetmen, “ancak nihayet düzenleme sona erdiğinde dört saatlik bir filminiz olmuş oluyor ve o anda, bazı sahnelerin o kadar da önemli olmadığını fark ediyorsunuz. Ne gösterirseniz gösterin, insanlar 4 saat boyunca bir şey izlemekten rahatsız olurlar.” diyor.

Jessica Chastain, James McAvoy ve Bill Hader gibi isimlerin yer aldığı film, 4 saatten 2 saat 45 dakikaya indirildiğinde bile yönetmene göre özünü korumayı ve yeterince akıcı olmayı başarıyor. 

It: Chapter 2, ülkemizde 6 Eylül 2019’da vizyonda olacak.

Kaynak : https://www.denofgeek.com/uk/movies/it-chapter-2/66677/it-chapter-two-runtime-revealed
28
11
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
28
11
1
0
0