İTÜ'lü Gençler, Güneş Enerjisiyle Çalışan Geleceğin Yerli Otomobili ile Türkiye Turuna Çıktı

36
8
2
1
0
Gençlerden oluşan İstanbul Teknik Üniversitesi Güneş Arabası Ekibi, araçlarını test etmek için Türkiye turuna çıktı. Hedefler son derece büyük...

Bugünlerde ülkemiz gençlerinin teknoloji alanında kazandığı başarıları sizlere duyurmak biz Webtekno ailesini son derece mutlu ediyor. Güzel ülkemizin bu denli başarılı genç beyinlere sahip olması geleceğe umutla bakmamıza sebep oluyor. Ülkemizin başarılı üniversitelerinden İstanbul Teknik Üniversitesi’nde oluşturulan İTÜGAE adlı topluluk, geliştirdiği yeni nesil güneş enerjisi tabanlı aracı ile Türkiye turuna çıktı. 16 Temmuz’da İstanbul’dan yola çıkarak serüvenine başlayan “B.O.W İSTKA” adlı araç, şimdiden 3.durağı olan Bursa’da günlük testlerini tamamladı.

Bursa Valiliği etrafında tur atarak halkı selamlayan araç, yoğun ilginin odağı oldu. 2004’ten bu yana faaliyet gösteren ekip her bir nesilde yeni üyelerine kavuşarak bugüne kadar 8 adet tek kişilik, 1 adet de 4 kişilik güneş enerjisi ile çalışan araç üretmeyi başardı.

30 kişilik bir ekip ile yola çıkan grup, her bir testin son derece önemli olduğunu ve hedeflerinin 2019 yılında Avusturalya’da düzenlenecek olan World Solar Challenge’da derece almak ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu belirtti. Bir sonraki durağı Eskişehir olan B.O.W İSTKA, gezisinin 5. gününde Ankara'ya, Cumhurbaşkanlığı Külliyesine giderek gezisini tamamlayacak.

36
8
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
36
8
2
1
0