Japon Zarafetini Ortaya Koyan Acura Type S Concept İsimli Araç Ortaya Çıktı

42
3
1
0
0
Japon otomotiv devi Honda Motor Company'nin sahip olduğu Acura, Type S Concept isimli aracını tanıttı. Motor konusunda bilgi vermese de aracın birçok bölgesine dair fotoğraf paylaşan Acura, yeni aracını hayranlarıyla paylaştı.

Acura, mükemmel bir tasarımla birlikte Type S ismini tekrardan geri getiriyor. Acura Type S Concept, isminden de anlaşılabileceği üzere konsept bir araç olsa da yeni nesil TLX'in Type S modeli için bir tasarım ön izlemesi veriyor gibi görünüyor.

Acura, önümüzdeki iki yıl içerisinde iki adet Type S performans modelini çıkaracağını belirtti. Bunlardan biri TLX, diğerinin de RDX Type S olacağı düşünülüyor. Tabii ki gelecek planlarının dışına çıkıp elimizdeki arabaya bakacak olursak şirketin açıklamalarına göre Type S Concept'in Type S performans modellerini Acura serisine tekrardan getirdiğini söyleyebiliriz.

acura type s

Acura'nın konsept aracı, 21 inçlik lastiklerle birlikte geliyor. Civic Type R'de olduğu gibi sahte ızgaraların aksine gerçek ızgaralar kullanan Acura, yüksek performanslı motorun ve fren paketinin buradan giren havayı aldığını belirtti.

acura type s

Aracın motoru konusunda bir açıklama yapmayan Acura, bu konuda hayranlarının kafasında birçok soru işareti bıraktı diyebiliriz. Motoru tanımlarken değerler vermek yerine yalnızca yüksek performanslı motor diyerek niteliklerden bahseden Acura'nın motor konusunda ağzını bıçak açmadı diyebiliriz.

type s

Son zamanlarda ortaya çıkan Acura konseptlerinde olduğu gibi bu araç da fazlasıyla gerçekçi görünüyor. Önde ve arkada bulunan LED ışıklar, Acura'nın 'Chicane' ismini verdiği yeni bir tasarımla birlikte geliyor. Önde bulunan farlar NSX'teki farlara benziyor olsa da bu modelde firmanın yeni, dört lambalı 'Jewel Eye' LED'leri görülebiliyor.

type s

Araç dikkatle incelendiği zaman bazı unsurların karbon fiber gibi göründüğünü söyleyebiliriz. Bu unsurların alaşımlı karbon olduğunu belirten Acura, bu malzemeyi rüzgar deflektöründe, ön kanalda, marşpiyelerde, tekerlerde ve arka spoylerde kullanmış durumda.

Kaynak : https://www.autoblog.com/2019/08/13/acura-type-s-concept-monterey/#slide-2160573
42
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
42
3
1
0
0