John McAfee, Yeni Kripto Para Birimleri İçin Artık Tavsiye Vermeyecek

5
4
2
1
0
Dijital güvenlik şirketi McAfee’nin kurucusu ve yönetici olan John McAfee bir süredir kripto paralar hakkındaki radikal açıklamaları ve tavsiyeleriyle gündeme geliyor. Özellikle piyasaya yeni sürülen kripto para birimleri (ICO’lar) konusunda tavsiye veren iş insanı, artık tavsiye vermeyeceğini açıkladı.

Kripto para piyasasına yönelik pek çok ekonomist birbirinden farklı fikirler ortaya atıyor. Var olan değerlendirmeleri iki cepheye; yani olumlu ve olumsuz değerlendirmeler olarak ikiye ayırırsak, gözümüze birkaç isim çarpmaya başlıyor. Dünyanın en büyük dijital güvenlik şirketlerinden birisi olan MacAfee’nin kurucusu John McAfee ise olumlu cephenin en büyük savunucularından. Hatta Bitcoin’in 2020 yılında 1 milyon dolara kadar çıkacağını tahmin ediyor. 

Zaten işlem gören popüler kripto para birimlerine yönelik tahminleri bir kenara, McAfee aynı zamanda piyasaya yeni sürülmesi için yatırım bekleyen kripto para birimleri için de yatırımcıları yönlendiriyor. Bu açıdan bakıldığında önemli bir etkisi olan McAfee, geçtiğimiz aylarda tavsiye vererek tanıtması için ICO’lar için bir iş modeli bile geliştirmişti. Bunun için atacağı tavsiye tweetlerinden bile para kazanıyordu. 

Bu hafta yaptığı açıklamayla John McAfee, artık ICO tavsiyesi vermeyeceğini açıkladı:

Bir Twitter kullanıcısının yeni ICO’lar için yatırım tavsiyesi istemesi üzerine “artık ICO’lar için çalışmıyorum cevabı veren iş insanı, bunun için manidar bir sebep ortaya sürdü. ABD’nin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, geçtiğimiz haftalarda ICO’lara ilişkin ciddi düzenlemeleri yürürlülüğe koydu. Son zamanlarda insanların cebinden para tırtıklamak isteyen o kadar çok ICO piyasaya sürüldü ki güvenilir olanı diğerlerinden ayırt etmek zorlaştı. Kurum da üzerine düşen sorumluluğu yaparak yeni birimleri inceleme altına almaya başladı.

McAfee komisyonun düzenlemesi için “ICO’ları yapanları tutuklamak için sabırsızlanıyorlar, bu haksız bir durum ama gerçek” açıklamasında bulundu. Kendisi hala konuyla ilgili detaylı bir geri dönüş yapmasa da “ICO’lara eş değer alternatifler üzerine bir makale” yazacağını açıklamıştı. McAfee, kendisinden tavsiye bekleyen yatırımcılardan sabırlı olmalarını istiyor.

John McAfee gibi bir ismin bu açıklamaları, kısa sürede ABD pazarında kripto paralara ilişkin ciddi yasal düzenlemelerin yolda olduğunu gösteriyor. Devlet kurumları ABD’deki piyasaların sonunu getirmek istemiyorlar, büyük kısmının amacı haksız gelir elde eden soyguncuların önüne geçmek. Bu süreçte kripto para piyasasının biraz daha sarsılacağını söylemek mümkün. 

Her şeye rağmen telaş yapmaya gerek yok, çünkü kripto paralara ilişkin yasal düzenlemelerin oturması, yatırımcının refahı için gerekli bir durum. Bu nedenle McAfee gibi kimlikler üzerinden endişe kaynağı oluşturmak anlamsız olacaktır.

Kaynak : http://fortune.com/2018/06/19/john-mcafee-cryptocurrency-ico-sec-threat/
5
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
5
4
2
1
0