ABD'nin Simgesi Kel Kartal ile Bir Drone, Gökyüzünde Karşı Karşıya Geldi

33
5
2
1
1
ABD'deki Michigan Gölü'nün üstünde bir kel kartal ile çevrede inceleme yapan devlete ait bir drone gökyüzünde karşı karşıya geldi. Gökyüzündeki bu karşılaşmada kazanan taraf kel kartal oldu.

Geçtiğimiz günlerde teknoloji ve doğa ilginç bir şekilde karşı karşıya geldi. Michigan Gölü'nün üstünde bir kel kartal ile bir drone 'karşı karşıya' geldi. Bu ilginç karşılaşmadan zaferle ayrılan taraf ise kel kartal oldu.

Michigan Çevre, Büyük Göller ve Enerji Dairesi'nden bir drone pilotu Hunter King, geçtiğimiz ay Michigan Upper Peninsula yakınlarındaki bir gölde inceleme yaparken drone'un bir pervanesi koptu.

Kel kartal ile drone'un mücadelesi

kel kartal, kel kartal süzülme

Daireden yapılan açıklamada "Yukarı baktığında drone yok olmuştu ve bir kartal uçarak uzaklaşıyordu" denildi. Yapılan açıklamaya göre, düzenli olarak kartalları gözlemleyen bir çift martıları takip ederken gökyüzünde yaşanan bu mücadeleye şahit oldular. Ancak çift, bu mücadelenin taraflarından birinin bir drone olduğunu bilmiyordu.

Drone pilot Hunter King ile söz konusu çift, 950 dolarlık drone'u saatlerce aradıktan sonra daireden Arthur Ostaszewski, drone'u aramak için bir kayık ve şnorkel getirdi. Ancak bu bulanık sularda drone'u bulmak bir hayli zor oldu.

drone

Drone'un son anlarında gönderdiği uçuş raporuna göre gökyüzündeki bu mücadele, sudan tam olarak 49 metre yükseklikte gerçekleşti ve drone, saatte 32,8 km hızla suya çakıldı. Daireden yapılan açıklamada kartalın saldırmasının sebebinin alanının ihlal edilmiş olması olabileceği söylendi.

Minnesota Üniversitesi'ndeki Raptor Center'ın yöneticisi Julia Ponder, kel kartallar için "göklerin kralı" ifadelerini kullandı. Hollanda polisi, 2016 yılında yasadışı drone'ları indirmek için kel kartalları kullanmaya başlamıştı. Kartallar, drone'ları birer av olarak görmeleri için eğitilmişti. Ponder, kartalların genelde havada saldırmadıklarını, genelde çöple beslendiklerini ya da sulardan balık avladıklarını söyledi.

Kaynak : https://www.nytimes.com/2020/08/15/us/bald-eagle-attacks-drone.html?auth=login-google
33
5
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
33
5
2
1
1