6000 km Sınırını Doldurmaya Çalıştığı Söylenen Onlarca SIFIR Mercedes Trafikte Görüntülendi: İşte Olayın İç Yüzü [VİDEO]

49
28
3
2
0
Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el satışlarına getirdiği 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı, çeşitli manipülasyonlara neden olmuştu. Özellikle ilan sitelerinde yapılan kilometre yapılan manipülasyonlardan sonra şimdi de TikTok’ta yayınlanan bir video ile onlarca Mercedes’in 6000 km sınırını doldurmaya çalıştığı iddia edildi.

Otomobil piyasası öyle bir hal almaya başladı ki artık günümüzde ikinci el otomobillerin sıfırından çok daha pahalıya satıldığı bile oluyordu. Ticaret Bakanlığı ve devlet yetkilileri bu durumun önüne geçebilmek ve vatandaşların daha kolay araç sahibi olmasını sağlamak için bir önlem açıklamıştı. Bu önlem sonucunda artık sıfır araçlar 6 ay ya da 6 bin kilometreyi geçmeden satılamıyor.

Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren bu düzenlemeden sonra araç satıcıları çeşitli yöntemlere başvurarak bu durumu manipüle etmeye başlamıştı. Bu önlemden kaçınmak için kurnazca yöntemler geliştiren satıcılar, ilan sitelerindeki ilanları 6.000 kilometre sınırının üzerinde ‘6001, 6100’ gibi kilometre değerleriyle listelemeye başlamıştı. Şimdi de bu önlemle ilgili olduğu iddia edilen bir TikTok videosu gündeme oturdu.

“20’ye yakın araç 6.000 km sınırını devirmeye çalışıyor”

TikTok videosunu göremeyenler, buradaki bağlantıya tıklayarak izleyebilirler.

TikTok’ta bir kullanıcının paylaştığı videoda 20’ye yakın son model Mercedes’in 6.000 kilometre önlemine takılmamak için, İstanbul Edirne yolunda 6.000 kilometreyi geçmeye çalıştığı iddia edildi. Kısa süre içinde gündeme oturan bu videoya kullanıcıların tepkileri ise gecikmedi. Kimi kullanıcı esprili bir dille yapılanın doğru olmadığını belirtirken kimi kullanıcı ise cezanın ve kilometre sınırının artırılması gerektiğini belirtti.

Olayın iç yüzünü Gazeteci Emre Özpeynirci açıkladı: Araçlar eğitim amacı ile trafiğe çıkarıldı

TikTok'ta paylaşılan videoyu Twitter'a taşıyan Tunç Kuyucu isimli kullanıcının sorusu üzerine Özpeynirci, kaynaklarına ulaşarak söz konusu araçların kilometre sınırını doldurmak için değil, eğitim amacıyla trafiğe çıkarıldığını aktardı. 

Videoya gelen bazı yorumlar şu şekildeydi:

yorumlar

Tavsiye verenler de vardı:

video yorumları

Olaydan bihaber olanlar da...

videoya yorumlar

Bunu meslek haline getirmek isteyenler de oldu:

böyle bi mesle

6000 kilometre sınırı hakkında neler olmuştu

49
28
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
49
28
3
2
0