Köyde Yaşayan 17 Yaşındaki Genç, Geliştirdiği Bilim Uygulamasıyla Ödül Kazandı

96
21
8
5
2
Diyarbakır'ın merkezine 2 saat uzaklıktaki bir köyde yaşayan Cengiz Çiftçi, henüz 17 yaşında genç ve parlak bir öğrenci. Kendisi, "HiScience" (Merhaba Bilim) isimli uygulamayı geliştirdi ve geliştirdiği uygulamayla Turkcell tarafından ödüle layık görüldü.

Diyarbakırlı 17 yaşındaki Cengiz Çiftçi, Turkcell’in düzenlediği "GNÇ Bi’Fikir" yarışması için geliştirdiği uygulama ile ödül kazandı. Çiftçi’nin geliştirdiği "HiScience" uygulaması; bilim, sanat ve kültür meraklılarını tek bir uygulamada bir araya getirmeyi hedefliyor.

Çiftçi, uygulamasıyla ilgili “Belli konular üzerinde tartışabileceğiniz bir platform bu. Aynı zamanda harita ile kim nerede, ne yapıyor bunları da görebilirsiniz. Örneğin siz benimle aynı yazılım programı ile ilgileniyorsunuz. Diyarbakır’a geldiniz diyelim, uygulama benimle aynı programı çalışan birinin benim yakınlarıma geldiğini haber vererek benim onunla irtibata geçmemi sağlayacak” sözlerini sarf etti.

cengiz çiftçi

Çiftçi açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Köyde yaşamak, benim gibi bir genç için epey zor aslında. Dağda odun toplamayı da öğrendim babamın yanında inşaatta tesisatçılık yapmayı da ancak eğitim ile birlikte bu işleri yürütmek beni çok zorladı. Aynı anda saman taşıyıp bir de kitap okuyamıyorsunuz.”

Teknolojiyle ilk buluşmasına değinen genç, “Bilgisayarla ilk tanışmam, emekli polis amcamın İstanbul’dan getirdiği bilgisayarla oldu. Ben anaokulundayken onlar yeni bir bilgisayar almışlardı, eskisini de bize göndermişlerdi. O bilgisayarın kasası ve ekranı çok büyüktü. Şu an bile hâlâ taşıyamam onu. İlk başlarda farenin bile nasıl tutulduğunu bilmiyordum” dedi.

hiscience

Çiftçi, yazılım geliştirmeyi ise boş zamanlarında internet kafelere giderek yazılımla ilgili makaleler okuyarak öğrendiğini belirtti. 17 yaşındaki Cengiz Çiftçi'nin geliştirdiği mobil uygulamayı aşağıdaki bağlantıyı kullanarak cihazınıza indirebilir ve fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.haberturk.com/17-yasindaki-diyarbakirli-yazilimci-turkcell-ile-dunyaya-acildi-2508251-teknoloji
96
21
8
5
2
Emoji İle Tepki Ver
96
21
8
5
2