Kripto Para Zengini Winklevoss Kardeşler Ret Yedi, Bitcoin‘in Fiyatı Geriledi

13
2
2
1
1
Facebook’a açtıkları dava ile milyonlarca dolar para kazanan ve ardından kripto para piyasasına girip servetlerini katlayan Winklevoss kardeşlerin Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF), ABD’nin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından reddedildi, Bitcoin’in fiyatı 8 bin doların altına geriledi.

Bitcoin ve kripto para piyasasının son günlerdeki toparlanma durumu, anlık bir düşüşle kesildi. Winklevoss’lar olarak bilinen, Bitcoin yatırımlarıyla ve blok zinciri girişimleriyle tanınan kardeşler, Bitcoin piyasası için bir tür fon girişimi olan Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) için ABD’deki yetkili kurumu SEC’e başvurmuştu. SEC bu başvuruyu reddedince, Bitcoin piyasası anlık bir düşüş hareketi yaşadı. 

SEC’den ikinci kez ret yiyen Cameron ve Tyler Winklevoss, aynı zamanda kripto para borsası Gemini’nin de sahibi konumundalar. Geçtiğimiz yıl da benzer bir girişim olan, temelinde Bitcoin’i daha güvenilir bir yatırım aracı haline getirmek için yapılan Bitcoin Trust isimli girişimleri de SEC tarafından reddedilmişti.

SEC, Bitcoin piyasasının manipülasyona açık olduğunu düşünüyor, ayrıca kuruma göre hala dolandırıcılık ve yatırımcısını koruma konularında sıkıntılar yaşanabiliyor. Tüm bu görüşlere rağmen SEC, Bitcoin ya da genel anlamda kripto para piyasasının bir yenilik olduğunu da reddetmiyor, aksine yatırım değeri olarak görüyor. 

Kurum, Bitcoin hacminin %75’den fazlasının ABD dışından gerçekleştiğini, bu hacmin %95’ten fazlasının da ABD borsaları dışından piyasaya girdiğini söylüyor. 

Bitcoin yakın zamanda 8.300 dolar seviyesini gördü. Bu yükselişin etmenlerinden birisi de SEC’in benzer girişimlere onay verme ihtimaliydi.

Kaynak : https://www.cnbc.com/2018/07/26/winklevoss-twins-bitcoin-etf-rejected-by-sec.html
13
2
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
13
2
2
1
1