Blok Zinciri ve Kripto Para Şirketi Tron, BitTorrent’i Satın Aldı

4
3
3
1
0
Torrent istemcisi teknolojileri üreten BitTorrent, Tron tarafından resmen satın alındı. Blok zinciri konusunda dünyanın en bilinen girişimlerinden birisi olan Tron, kendi kripto para birimiyle borsalarda da işlem görüyor.

Blok zinciri teknolojileri şirketlerinin farklı internet temelinde gelişen sektörlere yatırımları devam ediyor. Dosya paylaşımı konusunda internet dünyasına yeni bir soluk getiren BitTorrent, artık Tron’a ait bir oluşum. Satış bedeli hakkında net bir bilgi verilmese de, sızıntılar 126 milyon dolarlık bir ödeme olduğunu gösteriyor. BitTorrent’in çalışanları da Tron’nun San Francisco’daki ofisine taşınıyorlar.

Tron platformunun kurucusu olan Justin Sun, şirketin dünyanın en büyük merkezi olmayan ekosistemini kurduğunu dile getirdi. Satış işleminin ardından gelen açıklamalara göre BitTorrent, ücretsiz olarak kullanılmaya devam edecek. Tron’un planları hakkında en çok merak edilen konu, torrent paylaşımı aracılığıyla bulut sistemleri üzerinden kripto para madenciliğine izin verme durumu oldu.

Tron’un ne planladığı henüz net olmasa da, yakın zamanda şirketin detaylı bir açıklama yapmasını bekliyoruz. BitTorrent, blok zincirinden de öncesinde merkezi olmayan bir anlayışla hayat bulan bir oluşumdu. Mevcut teknolojik ve ekonomik sistemler, onun büyümesi için kurumsal bir yapıda gelişmesini mecbur kıldı. Asıl amacı para kazanmak olmadığı için sonunda bir başka şirketin bünyesine geçmesi çok doğaldı.

2004 yılında kurulan BitTorrent, 2008 yılından bu yana doğru düzgün para kazanamıyordu. 

4
3
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
4
3
3
1
0