E Bu Bildiğin 2004 Dacia Logan: Lada'nın İlk Elektrikli Otomobili "e-Largus" Tanıtıldı

10
2
0
0
0
Lada, ilk elektrikli otomobili e-Largus'u tanıttı. Hafif ticari olarak karşımıza çıkan otomobilin teknik detayları da kısmen açıklandı.

Rusya merkezli otomobil şirketi Lada, düzenlediği bir etkinlikte ilk elektrikli otomobili e-Largus'u tanıttı. Henüz konsept aşamasında olsa da önümüzdeki yıl piyasaya sürüleceği açıklanan otomobil, gördüğünüz zaman bir yerden tanıdık gelecek. Gelin hep birlikte Lada'nın ilk elektrikli otomobiline yakından bakalım.

Lada e-Largus, aslında elektriklenmiş bir Dacia Logan. 2004 yılında piyasaya sürülen ilk Logan'ı teknik anlamda yenileyen Lada, bu hafif ticari aracı bir elektrikli otomobile çevirmiş durumdalar. Teknik anlamda yenilendi diyoruz çünkü e-Largus'un tasarımı, Dacia Logan ile genel anlamda aynı. Şirket, aracın elektrikli motora sahip olduğunu ortaya koymak için ızgarayı kapatmakla yetinmiş durumda.

Karşınızda Dacia e-Largus

Dacia e-largus

B0 isimli platform üzerine inşa edilen Lada e-Largus, koltukların alt kısmına yerleştirilmiş bataryalara sahip. Şirkete göre bu bataryalar, hızlı şarj desteği de sunuyor. Rus medyasında yer alan haberlere göre Lada'nın ilk elektrikli otomobili, 5 ve 7 koltuklu versiyonlara sahip olacak. Sektör kaynaklarına göre Lada e-Largus'un bataryası, ICE standartlarında 400 kilometre menzil sunacak.

Lada yetkilileri, e-Largus'un teknik özellikleriyle ilgili detaylı bir açıklama yapmadılar. Ayrıca aracın iç tasarımını da göremedik. Açık konuşmak gerekirse bu otomobilin iç tasarımının orijinal Logan'a kıyasla yenilenmiş olması ve yeni teknolojik özelliklerle donatılması muhtemel. Aksi takdirde 2004 yılında piyasaya sürülen bir otomobilin iç tasarımının günümüzdeki araçlarla yarışması mümkün değil. Lada'ya göre önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek lansman, e-Largus'un tüm özelliklerini açığa çıkaracak.

Kaynak : https://www.theverge.com/2022/8/7/23295873/hackers-secret-twitter-accounts-security-flaw-vulnerability
10
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
2
0
0
0