LG, Telefonlarına Yeniden Hayat Verecek 'UX 9.0' Arayüzünü Duyurdu (Video)

38
6
3
3
1
Akıllı telefon deneyimini değiştirmek isteyen LG, yeni arayüzünü duyurdu. "UX 9.0" olarak isimlendirilen bu arayüz, tüketicilere karanlık mod da dahil olmak üzere pek çok yenilik sunuyor. Arayüzün ne zaman sunulacağı ise şu an için bilinmiyor.

Güney Koreli teknoloji devlerinden LG, akıllı telefon sektöründe eski varlığını sürdüremiyor. Şirket, son dönemlerde piyasaya sürdüğü akıllı telefonlarla istediği ilgiyi yakalayamadı ancak bu gidişatı değiştirmek istiyor gibi görünüyor. Çünkü LG'nin duyurduğu son arayüz, Samsung'un One UI arayüzüne benzeyen bir genel görünüme sahip ve genel görünümü baştan aşağı değiştiriyor. "UX 9.0" olarak isimlendirilen bu arayüz, bir süre sonra tüketicilerle buluşacak.

LG tarafından yapılan açıklamalara göre bu arayüz, şirketin son amiral gemisi olan LG G8X ThinQ'e yeniden hayat verecek. Aslına bakacak olursak bu doğru bir yaklaşım çünkü UX 9.0, yeni bir telefon deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Yapılan açıklamalardan, yeni arayüzün telefonun neredeyse her menüsünü değiştirdiği anlaşılabiliyor.

LG

LG tarafından yapılan açıklamalara göre yeni arayüz, LG telefonların "Albüm", "Saat", "Müzik", "Mesajlar" ve "Arama" menüsünü neredeyse tamamen değiştirecek. Ayrıca bu güncellemenin sunulmasıyla birlikte kullanıcılar, sistemin tamamını içeren bir karanlık moda da sahip olacaklar. Görünen o ki LG, kullanıcılarına sil baştan bir Android deneyimi sunmaya hazırlanıyor.

UX 9.0'un genel değişikliklerine yakından bakıldığında, şirketin Samsung'un arayüzü One UI'den etkilendiği açıkça görülebiliyor. Aslına bakacak olursak bu durum yadırganamaz çünkü Samsung'un kullanıcılarına sunduğu arayüz hem kullanım kolaylığı hem de sunduğu imkanlar açısından beğeniliyor. Dolayısıyla da LG'nin böyle bir tavır takınması çok da yanlış değil.

LG

LG, yapmış olduğu açıklamalarla yeni bir arayüzünün yolda olduğunu resmen duyurmuş oldu. Ancak LG, bu arayüzün kullanıcılarla ne zaman buluşacağını ve hangi modellerinin UX 9.0 güncellemesini alacağını şu an için açıklamadı. Fakat LG'nin bu arayüz güncellemesindeki esas amacı göz önünde bulundurulduğunda, şirketin pek çok güncel cihazı için bu güncellemeyi sunacağını söyleyebiliriz.

Kaynak : https://technoidhub.com/mobile/latest-mobile-phone-with-ux9-0-interface/21548/
38
6
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
38
6
3
3
1