Marmaris'te Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Yeni Kısıtlamalar Getirildi

11
4
2
2
0
Muğla'nın Marmaris ilçesinde, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından koronavirüse karşı bazı yeni tedbirler alındığı açıklandı. Açıklanan karara göre 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik hastalığı olanlara bazı kısıtlamalar getirildi.

Dünya genelinde 24 milyondan fazla insana bulaşan ve 837 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgını, temmuz ayının başından bu yana dünya genelinde her gün 200 binden fazla insana bulaşmaya devam ediyor.

Ayrıca salgının ülkemizdeki etkisi de halen tam olarak zayıflamış sayılmaz. TÜBİTAK verilerine göre virüs, ülkemizde 265 bin 515 kişiye bulaşırken 6 bin 245 kişinin de hayatını kaybetmesine neden oldu. Ayrıca ülkemizdeki günlük vaka sayışı da ağustos ayının başından bu yana binin üstünde seyrediyor.

Marmaris'te 65 yaş üstüne yeni kısıtlamalar

65 yaş ve üstü koronavirüs kısıtlamaları, maske takan yaşlı insanlar

Günlük vakaların tekrar binin üstünde seyretmesi sonrası bazı il ve ilçelerde yeniden çeşitli kısıtlamalara gidilmeye başlandı. Muğla'nın Marmaris ilçesinde 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik bazı yeni kısıtlamalar getirildi.

Marmaris Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamaya göre İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, ilçe genelinde uyulması için yeni kısıtlamalar getirdi. Kurul üyeleri tarafından oy birliğiyle alınan karar göre 65 yaş ve üstü vatandaşlarla kronik rahatsızlığı bulunanlar 10.00 – 20.00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına uymak ve maske takmak şartıyla dışarı çıkabilecekler.

65 yaş ve üstü koronavirüs kısıtlamaları, maske takan yaşlı insanlar

Ayrıca alınan kararda, 65 yaş üstü vatandaşların toplu etkinliklere katılması konusunda da bazı kısıtlamalar getirildi. Bu kısıtlamalar, yayınlanan kararda şu şekilde açıklandı:

"65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın; düğün, nişan, nikâh, kına, sünnet, mevlit, cenaze gibi toplu organizasyonlara, sadece 1. ve 2. derece 3. derece (anne, baba, kardeş, torun, dede, nine, amca, hala, teyze, dayı.) yakın akrabalarının sosyal mesafe ve maske kuralına riayet ederek katılması, bunun dışındaki 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın katılımlarının kısıtlanmasına oy birliğiyle karar verilmiştir."

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/koronavirus-salgini/202008291042747622-marmariste-65-yas-ve-ustu-vatandaslara-kisitlama-getirildi/
11
4
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
11
4
2
2
0