Mars’a Işınla Beni Scotty: Mars’ta Star Trek Amblemine Benzeyen Yapı Bulundu

23
5
3
0
0
Star Trek hayranlarını heyecanlandıracak bir fotoğrafta, Mars yüzeyinde bulunan ve yıldız filosunun amblemine benzeyen yapı dikkat çekti.

Ülkemizde Uzay Yolu adıyla gösterilen efsanevi bilim kurgu dizisi Star Trek, dünyanın hemen her yerinde büyük bir hayran kitlesine sahip. Dizinin pek çok ikonik figürü bulunuyor: Vulcan selamı, USS Enterprise gemisi, hemen ölen kırmızı kazaklılar ve tabii ki yıldız filosu amblemi.

NASA’nın paylaştığı bir fotoğrafta, kızıl gezegen Mars'ın yüzeyindeki ilginç bir oluşum dikkat çekiyor. Bu oluşumun dikkat çekme nedeni ise Star Trek serisinde filonun yakasında bulunan armaya benzemesi. Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) adlı araç tarafından çekilen görüntüler büyük ilgi gördü.

Arizona Üniversitesindeki MRO HIRISE kamera ekibi, Mars çölünde oluşan yapının ikonik logoyla benzerliğine vurgu yapan bir paylaşımda bulundu.

1138853523808931840

Araştırmacılar, yapının ilk başta lav denizinde ay şeklinde bir ada olduğunu ancak kumun zamanla uçup gittiğini söylüyorlar. Gezegen bilimci Ross Beyer’e göre bu yapılar kumul döküm olarak adlandırılıyor. Bu türden yapılar geçmişte lav denizinde ortaya çıkan adaları belirlemeye yarıyor.

Beyer, bu benzerliğin yalnızca bir tesadüf olduğunu belirtiyor. Bildiğimiz kadarıyla henüz Star Trek hayranları uzaya açılmadı. Kaptan Kirk ve ekibinin de sağa sola kendi logolarını andıran yapılar yapma huyu olmadığı biliniyor.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/star-trek-on-mars-nasa-spots-starfleet-logo-in-dune-footprint/
23
5
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
23
5
3
0
0