Marvel, Ölü Bir Karakterin Döneceğini ve Endgame’in Gizemlerini Çözeceğini Açıkladı

80
28
25
10
9
Bu yılın baharında vizyona giren Avengers: Endgame'de pek çok şey açığa çıkmış ancak yine de cevaplanmayan bazı gizemler kalmıştı. Marvel Başkanı Kevin Feige ve aktör Tom Hiddleston'un açıklamalarına göreyse 2021 Loki, MCU'nun yarım kalan sırlarını çözecek.

Marvel’ın bu yılın başlarında beyaz perdeye taşıdığı Avengers: Endgame, gişede rekor üstüne rekor kırarak tüm zamanların en çok izlenen filmi olmayı başarmıştı. Bildiğiniz üzere film, Marvel hayranlarının kesinlikle takdir ettiği harika gizemlerle doluydu, bu gizemleri takip edip çözmek ise gerçekten eğlenceliydi.

Filmin konusuna gelecek olursak da film, abartı ve hayal olmayan, tamamen bağlantılı ve çoğu açıklanabilir bir senaryoya sahipti. Tüm bunlara rağmen Marvel’ın yine de düzgün bir şekilde açıklaması gereken bir şey var; Endgame'in bir film olarak bütünlüğünü ve MCU'da takip edilenleri anlamamız noktasında oldukça önemli bir ayrıntı.

Loki dizisi, Doctor Strange in the Multiverse of Madness ile bağlantılı olacak:

Loki Doctor Strange bağlantısı

Esasında bunun ilk sinyallerini, yaklaşık iki ay önce Stephen Colbert’ın sunduğu The Late Show’a katılan aktör Tom Hiddleston vermişti: “Avengers: Infinity War’dan bu bahar çıkan Endgame’e kadar geçen sürede iki soru soruldu: Loki gerçekten öldü mü ve Loki bu küple ne yapıyor? Ve bu dizi, bu soruların her ikisine de cevap verecektir.”

Hiddleston, aktörün açıkladığı bu soruların üzerine çıkmadı ve konuyu detaylarıyla öğrenemedik. Bunun üzerine Marvel'ın kalan iki gizemi çözeceğini ancak beklememiz gerektiğini düşündük. Başlangıçta Marvel'ın beklenmedik bir şey yapmak üzere olduğunu ve küçük bir spoiler gibi görünen bazı şeyleri bizlere gösterdiğini bilmiyorduk fakat sonradan bunların oldukça ciddi ayrıntılar olduğunu öğrendik.

Bu noktada Marvel Başkanı Kevin Feige’nin açıklamaları, kafaların daha çok karışmasına sebep oldu. Feige, yaptığı açıklamalarda Loki serisinin gerçekten de Multiverse of Madness 'ta Doktor Strange'e bağlanacağını kabul etmişti. Ayrıca Scarlet Witch’in de bu filmde kilit bir karakter olacağı belirtilmişti. Kısacası Marvel, pratikte ölü bir kahramanın canlanmasını onaylamış gibi görünüyor.

2021 Loki sayesinde MCU’da zaman yolculuğunun nasıl çalıştığını öğrenebiliriz:

MCU zaman yolculuğu

Loki, resmi olarak görevlendirilmiş bir Avenger olmayabilir ancak pek çok kişi tarafından sevilen bir karakter. Normalde Infinity War’da Loki’nin ölümünü görmüştük ve bu karakterin bildiğimiz versiyonuna veda etmiştik. Ardından Avengers: Endgame’de birtakım gelişmeler yaşanmış ve Loki, MCU’ya dönüş yapmıştı.

Sonrasında yaşanan gelişmeler ile bu zaman çizelgesindeki Loki yakalandı ve Asgard'a geri götürüldü, bu yüzden küpü çalan 2012 Loki, Thor ve arkadaşlarıyla neredeyse henüz göz göze gelmemiş olan biri. Bu anlamda da Marvel, Loki’yi Gamora’ya yaptığı gibi bir tarzda canlandırıyor diyebiliriz.  

Feige’nin açıklamaları, MCU’da zaman yolculuğunun nasıl çalıştığını anlamamız konusunda oldukça önem teşkil ediyor. Evet, 2012 Loki kaçtı ancak ellerini o küpün üzerine getirdiğinde farklı bir zaman çizelgesi yarattı. Bu noktada 2021’de yayınlanacak olan Loki dizisinde ise karakterin kaçtıktan sonra ne yaptığını ve zaman çizelgemizdeki herhangi biriyle tanışmasının nasıl mümkün olacağını da öğreneceğiz.

Kaynak : https://bgr.com/2019/11/09/avengers-endgame-secrets-loki-escape-timeline-explained-in-phase-4/
80
28
25
10
9
Emoji İle Tepki Ver
80
28
25
10
9