Bing'e Şimdi de Dall-E Geldi: Yazdığınız Her Şeyi Görsele Dönüştürebiliyor!

19
4
1
0
0
Daha önce ChatGPT'yi Bing'e getiren Microsoft, şimdi de bir başka yapay zekâ aracını arama motoruna eklediğini duyurdu. Artık kullanıcılar, DALL-E entegrasyonuyla metinden görsel oluşturabilecek.

Microsoft, son zamanlarda yapay zekâ konusundaki önemli hamlelerle karşımıza çıkıyordu. Teknoloji devi, OpenAI’a milyonlarca dolar yatırım yapmış, bunun ardından ise arama motoru Bing’e ChatGPT desteği getirmişti. ABD’li şirket, şimdi bir başka popüler yapay zekâ aracını arama motoruna entegre etti.

Microsoft, bugün yaptığı bir açıklamayla OpenAI’ın metinsel tanımlardan görsel oluşturan yapay zekâ aracı DALL-E’yi Bing’e getirdiğini duyurdu. Özelliğe ‘Bing Image Generator’ isminin verildiği ifade edildi. DALL-E, bugünden itibaren tüm Edge kullanıcıları için kullanılabilir oldu.

Bing kullanıcıları, DALL-E desteğiyle istedikleri görseli oluşturabilecek

bing

Microsoft, Bing Image Generator’ın DALL-E’nin gelişmiş versiyonundan güç alıyor. Bunun yardımıyla da kullanıcıların istediği şeyleri yazarak görsel oluşturabiliyor. Bing kullanıcıları, bir görüntünün açıklamasını yazarak; konum, ne yapıldığı bilgisi ve bir stil seçerek Bing Image Generator’ün yardımıyla düşündükleri görselleri ortaya çıkarabilecek.

Bing Image Generator nasıl kullanılır?

bing image creator

  • Bing tarayıcısını açın.
  • Sağda bulunan panelde yukarıda gösterilen ikona tıklayın.

bing image creator

  • "Beni Şaşırt" kutucuğunun üstünde yer alan metin alanına istediğiniz görseli tasvir edin.
  • "Oluştur" seçeneğine tıklayın.
  • Artık yapay zekâ ile görsel oluşturabilirsiniz.

Bing Image Creator ile yaptığımız denemelerden bazıları:

bing image creator

bing image creator

bing image generator

Sonuçlar hakkında ne düşünüyoruz?

Bing Image Generator ve dolayısıyla DALL-E, mevcut durumda Midjourney kadar iyi sonuçlar vermiyor. Midjourney, özellikle versiyon 5 ile birlikte gerçekten ayırt edilemeyecek görüntüler dahi oluşturmayı başardı. DALL-E'de ise halen bazı büyük bozukluklara rastlıyoruz. Örneğin, son görseldeki kişinin sol gözü ve dudağının sol üst bölgesinde bir bozulma görülebiliyor.

Yine de DALL-E'nin geçtiğimiz aylara göre büyük bir yol katettiği su götürmez bir gerçek.

Microsoft, kötü sonuçların oluşmasını engelleyecek önlemlerin de alındığını söylüyor

Yapay zekâ araçlarının propaganda, yanlış bilgi, taciz gibi şeyler içeren sonuçlar çıkarması bilindiği üzere endişe verici bir konu. Microsoft’un bu kadar hızlı bir şekilde metinden görsele özelliğini Bing’e getirmesi de hâliyle bu endişeleri artırdı ve kötü görüntüler oluşup oluşmayacağı soruları gündeme getirilmişti. Daha önce Bing sohbet botunun benzer olumsuz yanıtlar verdiğini görmüştük.

Teknoloji devi, bu konuya ilişkin açıklamalarda herhangi bir kötüye kullanıma karşı önlem aldıklarını ifade etti. Buna göre, OpenAI’ın önlemlerinin yanı sıra ek korumaları da Bing Image Creator’a eklendi. Şirkete göre bu önlemler, zararlı veya güvenli olmayan görüntülerin oluşturulmasını engelleyecek ve kullanıcıyı uyaracak.

Kaynak : https://www.theverge.com/2023/4/6/23672862/microsoft-image-creator-edge-sidebar-dall-e-ai-generator
19
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
4
1
0
0