Microsoft: “Herkese Programlama Dili Python’ı Öğretmek İstiyoruz”

67
5
4
2
1
Microsoft, yeni video kursuyla insanlara Python programlama dilini ücretsiz olarak öğretmeyi amaçlıyor. Böylece insanlar, Azure kullanarak yapay zeka uygulamaları üretebilecek.

Microsoft, YouTube’da 3-4 dakikalık kısa videolar şeklinde hazırlanmış 44 videodan oluşan yeni bir seri başlattı. 44 parçadan oluşan bu serinin adı da Python for Beginners olarak açıklandı. 

Programın adında Beginner yani yeni başlayan ifadesi yer alsa da program aslında tam olarak yeni başlayanlara yönelik sayılmaz. Öncesinde bir miktar JavaScript bilmeniz ya da MIT tarafından geliştirilen ve çocuklara yönelik olan Scratch görsel programlama diline ilgi göstermiş olmanız gerekiyor. 

Microsoft bu derslere ilgi gösteren kişilerin kullanabileceği bir de GitHub sayfası oluşturdu. Sayfada, Python için kullanabileceğiniz kod örnekleri ve sunum dosyaları da yer alıyor. 

Microsoft neden Python’da bu kadar ısrarcı?

python

Microsoft’un Python üzerinde bu kadar durmasının pek çok sebebi var. İlk olarak bu dili öğrenmesi oldukça kolay. İkinci olarak, Python belki her şeyi çok iyi yapamaz ama her şeyi yeterince yapmayı sağlayabilir. Bu da kolay bir dil için büyük bir artı. Ayrıca pek çok kütüphanesi olan bu dili TensorFlow ve Microsoft Cognitive Toolkit gibi araçlarla makine öğrenmesinde kullanmak de oldukça kolay. 

Microsoft ayrıca kendi Visual Studio Code editörü için de daha gelişmiş Python desteği vermeye hazırlanıyor. Böylece kişiler, kendi bilgisayarlarındaki VS kodunu alıp uzak makinelerde ve Linux’un Windows Alt Sistemi’nde de kullanabilmeyi sağlayacak. VS Code’un var olan Python eklentisi, açık ara en popüler eklentisi durumunda bulunuyor. 

python

Microsoft böylece Azure için yapay zeka geliştirebilecek kullanıcı sayısını da arttırmış olacak. 

Azure Machine Learning Studio hali hazırda Python desteğine sahip. Firma, ağustos ayında yaptığı duyuruda PyTorch 12 için Azure Machine Learning’in tam destek vereceğini açıklamıştı. 

Eğitim videoları çok kısa şekilde çeşitli işlemleri yapmayı öğretiyor.

Kaynak : https://www.youtube.com/playlist?list=PLlrxD0HtieHhS8VzuMCfQD4uJ9yne1mE6
67
5
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
67
5
4
2
1