Microsoft, Katlanabilir Telefonlardaki Büyük Bir Soruna Çözüm Buldu

23
2
1
0
0
Microsoft, katlanabilir telefonlardaki büyük bir problemi ortadan kaldıran bir teknolojiyi patentledi. Yeni teknoloji sayesinde telefon, kullanıcının hangi ekrana baktığını tespit edecek ve kullanılmayan ekranı devre dışı bırakacak.

Son iki senedir katlanabilir telefonlar hakkında fazlasıyla bilgi aldık, hatta örneklerini bile gördük. Bu telefonların en tartışılan sorunlarından biri ise kullanıcının telefonu katlı durumdayken kullanırken hangi ekrana bakması gerektiğiydi. İşte Microsoft bu sorunu ortadan kaldıran basit bir çözümü patentledi.

Microsoft’un bugün yayınlanan yeni patenti, çok ekranlı bir cihazda kullanıcının hangi ekrana odaklandığını tespit edebilen basit bir sisteme ait. Patentin açıklama kısmı cihazın ivmeölçer verilerine dayanarak belli bir hareketi tespit edeceğini söylüyor. Yani cihaz, kullanıcının hangi ekranı kullandığını tespit edebiliyor.

microsoft patent aldı

Patentte yer alan bir kısma göre bu teknolojinin bir özelliği de güç kullanımını, cihazın kullanılmayan ekranı açmaması nedeniyle azaltması. Ayrıca yeni teknoloji cihazdaki içeriği kullanıcının ekranına getirecek ve kullanılmayan ekrandaki dokunmatik algılayıcıyı devre dışı bırakacak.

microsoft patent

Katlanabilir telefonların ekranlarını elle seçmek yerine cihazın kendisinin otomatik olarak seçebilmesi oldukça yararlı bir işlev. Ayrıca kullanıcının kullanmadığı ekranın devre dışı kalması sayesinde güç kullanımının azalması da büyük bir artı olarak geliyor.

Microsoft’un çıkardığı bu patent birçok kişinin aklına şirketin katlanabilir telefonlar üretmek üzere çalışmalarını başlattığını getiriyor olabilir. Ancak birçok patent gibi bu patentte yer alan teknolojinin gelecekteki cihazlarda kullanılıp kullanılmayacağı büyük bir soru işareti. Tabii son patentte yer alan teknoloji kullanıcıları memnun edeceğinden, böyle bir teknolojiyi görmek çok da imkansız olmasa gerek.

Kaynak : https://www.windowscentral.com/new-microsoft-patent-shows-dual-display-device-can-determine-users-focus
23
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
23
2
1
0
0