Microsoft'un Kuantum Bilgisayarı Derslerini Ücretsiz Alabilirsiniz

19
8
3
2
0
Siz de kuantum bilgisayarlar ve Q# diline ilgi duyuyorsanız, Microsoft'un hazırladığı ücretsiz dersler çok işinize yarayabilir.

Microsoft, kısa bir süre önce Microsoft Katas olarak adlandırdığı yeni bir projeye start verdi. Açık kaynaklı bu proje sayesinde, kuantum bilgisayarının ve Q# dilinin temel bilgilerine ulaşabiliyorsunuz. Böylelikle çabanızı da işin içine katarak bu alanda kendinizi gelişebilirsiniz.

Microsoft Quantum takımı, yayınladıkları eğitim setiyle ilgili şunları söyledi: "Her bir kata, farklı bir hesaplama konusu üzerine kolaydan zora giden bir dizi görev sunuyor. Her görevde bir dizi kod doldurmanız gerek. Her bir framework (çatı) çözümlerinizi denetleyerek gerçek zamanlı geri dönüş sağlar."

Son olarak Microsoft Quantum'un, eğitim dökümanlarının giriş seviyesinde olduğunu kabul ettiğini belirtelim. Yani daha önceden bu alanda çalışmalar yaptıysanız bu dökümanlar sizi kesmeyecektir. Eğer ilgi duyduğunuz bir alansa, tamamı İngilizce olan dökümanlara ve eğitim setine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/computing/microsoft-provides-free-quantum-computing-lessons/
19
8
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
19
8
3
2
0